Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya’da atıl arazilerin üretime kazandırılması için çiftçiye hububat desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan; atıl durumda olan, boş bırakılan veya nadasa bırakılan arazilerde hububat, baklagil ve ayçiçeği, kanola, soya, aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimi yapanlara hibe desteği sağlanması kararının ardından ilk destek Konya’da gerçekleşti.

Konya’da atıl arazilerin üretime kazandırılması için çiftçiye hububat desteği
Konya’nın 27 ilçesinde 1.100 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli toplam 736 bin 500 kilo sertifikalı arpa, nohut ve mercimek tohumu desteğinde bulundu.

Tohum dağıtım programına katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Gıda arzının teminatı, gıda güvencesi olarak siz çiftçilerimiz hem Konya’mız hem de memleketimiz açısından büyük birer güvencesiniz.” dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımsal üretim arzının garanti edilmesi noktasında Konya’ya çok önemli yükümlülük düştüğünü belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız dün ifade etti. ‘Boşta hiçbir yer bırakmayalım, her yeri üretime kazandıralım.’ diye. Siz ekmeye devam edin. Biz Konya’nın yöneticileri olarak her zaman yanınızdayız. Bir ve beraber olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete\'de yayınlanarak yürürlüğe giren; boş bırakılan, atıl durumda olan veya nadasa bırakılan arazilerde hububat, baklagil ve ayçiçeği, kanola, soya, aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimine hibe desteği verilmesiyle ilgili karar sonrası ilk destek programı Konya’da gerçekleşti. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Konya Valiliği koordinasyonunda Konya’da atıl durumda bulunan tarım arazilerini ekonomiye kazandırmak amacıyla Konyalı çiftçiye yüzde 75 hibe destekli sertifikalı arpa, nohut ve mercimek tohumu desteğinde bulunuldu. “Konya İli Hububat ve Baklagil Alanlarının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen tohum dağıtım programında konuşan Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, “Toplamda 1.100 adet çiftçimize tohum dağıtımı yapacağız. Böylece 39 bin dekar alanda ekim yaptırmış olacağız. Katkılarından dolayı Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi. 

TOHUMLARIN BEREKETE DÖNÜŞMESİNİ DİLİYORUM
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Tarımın ve gıdanın dünyada öne çıktığı bir dönemde bu emeği gösteren tüm kurumlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin hem kendine yeten hem de fazlalıklarıyla ticaretini yaptığı bu ürünlerin daha fazla ekilebilmesi adına bakanlığımızın desteğiyle başlattığı projeye Sayın Valimizin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyemiz katkı sağlıyor. Bu tohumların berekete dönüşmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

KONYA TARIMI İÇİN 3 YILDA 120 MİLYON LİRA KAYNAK AKTARDIK
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hep birlikte ülkenin yarınlarını çok daha güzel yapmak için gayret ettiklerini ifade etti. “Konya Modeli Belediyecilik” diye ifade ettikleri tabirin kuru bir slogan olmadığını dile getiren Başkan Altay, “Burada Valiliğimiz, Büyükşehirimiz ve sizlerle el ele verdik ve bu tohumlar inşallah toprakla buluşacak, bereket olacak. Özellikle Yeni Büyükşehir Yasası’ndan sonra Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizde kalkınmanın anahtarı olarak gördüğümüz tarım konusunda çok ciddi desteklerde bulunuyoruz. Bugüne kadar son 3 yılda yaklaşık 55 milyon liralık fide, fidan ve tohum makinesi desteğinde bulunduk. Ayrıca KOP İdaresi desteğiyle küçük ölçekli sulama projelerine de 65 milyon olmak üzere toplamda 120 milyon liralık bir kaynak aktardık.” dedi. 

SİZLER ÜRETTİĞİNİZ SÜRECE BİZ DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ 
Tarımsal üretimin sürekliliği, tarımsal üretim arzının garanti edilmesi noktasında Konya’ya çok önemli bir yükümlülük düştüğüne dikkat çeken Başkan Altay, “Özellikle pandemi döneminde çiftçilerimiz hiç durmadan üretmeye devam etti. Ülkemizde herhangi bir sorun yaşanmadı. Bu yıl elhamdülillah bereketli bir yıl geçiyor, yağışlar çok güzel. İnşallah bu tohumlar da nadasa bırakılan arazilerde baharda fidan olarak sofralarımızda buluşacak. Özellikle Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Her konuda olduğu gibi burada da büyük bir koordinasyonla bu süreci tamamladık. Tarım Bakanımızın şahsında bugün burada olan İl Müdürümüze emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En büyük teşekkür de çiftçilerimize. Allah sizlerden razı olsun. Sizler ürettiğiniz sürece biz destek olmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız dün ifade etti. ‘Boşta hiçbir yer bırakmayalım, her yeri üretime kazandıralım.’ diye. Siz ekmeye devam edin, biz Konya’nın yöneticileri olarak, Büyükşehir olarak, Valilik olarak her zaman yanınızdayız. Bir ve beraber olmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı. 

ÇİFTÇİLERİMİZ ŞEHRİMİZ VE MEMLEKETİMİZ İÇİN BÜYÜK BİRER GÜVENCE 
Konya Valisi Vahdettin Özkan da “Konya denince hem medeniyet açısından hem kültür açısından hem de son zamanlardaki sanayi ile beraber en önemli özelliğinin hububat ambarı olarak ifade edilen gıda arzının teminatı, gıda güvencesi olarak siz çiftçilerimiz şehrimiz ve memleketimiz açısından büyük birer güvencesiniz. Konya’nın zaten önceden beri bitkisel üretimle ilgili, hububatla ilgili çok güzel bir çalışması ve nitelikli bir faaliyeti var. Geçen seneki kuraklığa ve pandemiye rağmen bitkisel üretimde ilk sırada. Sizleri tebrik ediyorum.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından programa katılan çiftçilere sertifikalı tohumlar teslim edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Konya Valiliği koordinasyonunda toplam 736 bin 500 kilo sertifikalı arpa, nohut ve mercimek 27 ilçede 38.900 dekar alandaki atıl halde bulunan ve nadasa bırakılan arazilere ekilecek. Yaklaşık 10 milyon lira bütçeye sahip olan proje doğrultusunda 255’i kadın olmak üzere toplam 1.100 çiftçiye tohum desteği sağlanarak hem üreticilere hem de ülke ekonomisine önemli katkı sunuldu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 0
  • 32
  • 22
  • 0
  • 14
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (5)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Z
    ziya
    2 yıl önce

    sayın başkan konyada tarım alanları imara açılmasın istiyorum saygı ve sevgiler

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • KÖYLÜ
    2 yıl önce

    Çiftçinin değerini bilmek için 1950 li yılları yaşamış olmak gerekir.1950 ile 1960 arasında KONYA OVASI nda buğday parasını TMO veznesinden at torbasıyla para alan çiftçileri görmüş bir insan olarak KONYA OVASI kan eksen can bitecek topraklarının ekilmemesine çok üzülüyorum.Toprak ile Küylüyü ekiciyi barıştırıp ekimi bicimi kolaylaştırırsanız KONYA OVASI toprakları daha çok ülkeyi eskiden olduğu gibi besleyecektir .dışardan saman ithal edilemeyecektir.KONYA OVASI toprakları ALLAH ın KONYALIYA verdiği en büyük nimettir.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • NK
    Nadim Konyalıoğlu
    2 yıl önce

    Konya ovasında atıl durumada boş bekleyen arazileri tarıma kazandırmak için yapılması gerken girişimler varmı,çiftiçi değilim ama ucuz kiralık arazi olursa çifçilik yapmayı düşğnüyorum

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • M
    Maho
    2 yıl önce

    Atıl araziyş bilmem de merayı bigirdiler

    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • M
    mahmut
    2 yıl önce

    sayın nadim bey ucuz ne kaldı ki ucuz kiralık arazi olsun her şey hakettiği ölçüsüyle olmalı ve sen çiftçilik yapabilirsin

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English