Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karadeniz Bölgesi'nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi'nden yılın 3 ayında yapılan su ürünleri ihracatı 62 milyon 66 bin 491 dolara ulaştı.

Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden derlenen bilgilere göre, su ürünleri ihracatında adından söz ettiren Karadeniz Bölgesi'nden, yılın ilk çeyreğinde 24 ülkeye dış satım yapıldı.

Bu kapsamda bölgeden ocak-mart döneminde 8 bin 685 ton su ürünü ihraç edilerek, karşılığında da 62 milyon 66 bin 491 dolar gelir sağlandı.

Su ürünlerine en çok talep Rusya Federasyonu, Yunanistan ve Birleşik Krallık'tan geldi.

Karadeniz'den ilk çeyrekte Rusya Federasyonu'na 25 milyon 683 bin 383 dolarlık, Yunanistan'a 10 milyon 48 bin 152 dolarlık ve Birleşik Krallık'a 7 milyon 176 bin 481 dolarlık su ürünü dış satımı yapıldı.

Bölgeden geçen yılın aynı döneminden farklı Tayvan, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Litvanya ve Endonezya'ya da bu dönem su ürünü ihraç edildi.

"Katma değeri yüksek ihracatı öne çıkarmak en büyük önceliğimiz olacak"
DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, Karadeniz'den gerçekleştirilen su ürünleri ihracatında her geçen yıl artan bir ivme yakalandığını söyledi.

Bu yılın ilk çeyreğinde elde edilen 62 milyon dolarlık ihracat gelirinin uluslararası pazardaki başarının bir göstergesi olduğuna dikkati çeken Kalyoncu, bu başarıda hem kaliteli üretimin hem de ihracatçı firmaların pazarlama kabiliyetlerinin payı olduğunu ifade etti.

Kalyoncu, su ürünleri sektöründen her zaman beklentilerinin yüksek olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Önümüzdeki süreçte ürün çeşitliliğimizi artırmak ve işlenmiş ürünlere yönelerek katma değeri yüksek ihracatı öne çıkarmak en büyük önceliğimiz olacak. Hem geleneksel pazarlarımızda daha fazla pay sahibi olmayı hem de başta Uzak Doğu ve Amerika kıtası olmak üzere yeni pazarlarda kalıcı yer edinmeyi hedefliyoruz."


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”