Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İzmir'de "6. Ege Ekonomik Forumu" başladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, dünya nüfusunun yüzde 15'inin 15 ila 29 yaşlarında olduğunu belirterek, "Genç nüfusun bu kadar yoğun olması, önümüzdeki dönemde hem iş hayatında hem sosyal ve kültürel yapımızda yaşanacak değişimlere gençlerin taleplerinin yön vereceğini gösteriyor." dedi.


Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) ve Özgencil Grup öncülüğünde, "Geleceğin Sinyalleri-Jeopolitik, Ekonomi, Bilim, Teknoloji, Çevre ve İnsan" temasıyla düzenlenen 6. Ege Ekonomik Forumu, İzmir Ekonomi Üniversitesinin (İEÜ) ev sahipliğinde başladı.


Özgener, İEÜ Konferans Salonu'ndaki etkinliğin açılışında, büyümenin kaynakları arasında nitelikli ve sürekli gelişime açık iş gücünün başat rol oynayacağını ve bunun anahtarı olan gençlerin her alanda desteklenmesi gerektiğini söyledi.


Forumda, 99 yıl önce düzenlenen İzmir İktisat Kongresi'nden bugüne, dönüşen küresel yapı karşısında Türkiye'nin ekonomi politikalarının ve bundan sonra büyümenin kaynaklarının neler olabileceğinin tartışılacağını aktaran Özgener, değişen dünya dengeleri çerçevesinde sürdürülebilir kalkınma politikaları, döngüsel ekonomi, planlı üretim, dijital tarım ve temiz enerjinin ön plana çıkacağını öngördüklerini bildirdi.


Özgener, yeni eğilimlerin özel sektöre egemen olacağı bu dönemde yeşil ekonomi, girişimcilik, inovasyon ve dijitalleşme, risk yönetimi gibi konulara daha çok odaklanılması gerektiğini anlatarak, şöyle devam etti:


"Bu değişim ve dönüşüm döneminde yetişen yeni kuşakların, dünyamızın geleceği açısından kritik bir öneme sahip olduğu gerçeğini de yadsımamalıyız. Dünya nüfusunun yüzde 15'i yani 1,2 milyar insan 15 ile 29 yaş arasında. Genç nüfusun bu kadar yoğun olması, önümüzdeki dönemde hem iş hayatında hem sosyal ve kültürel yapımızda yaşanacak değişimlere gençlerin taleplerinin yön vereceğini gösteriyor."


- "Doğru lider, doğru takım, doğru bütçe, doğru süre ve doğru zaman"


İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ise ülkelerin, uluslararası ticaretten daha çok pay almak için çalıştıklarına dikkati çekerek, Türkiye'nin dış ticaret dengesini lehine çevirmek için katma değeri yüksek ürün ve hizmetler üretmek zorunda olduğunu belirtti.


Aşkar, İEÜ'nün 2001 yılında kurulduğunu ve şimdiye kadar yaklaşık 22 bin mezun verdiğini kaydederek, "Bunun yüzde 10'u kendi işinde çalışıyor. 20 öğrencimiz de yurt dışında şirket kurmuş durumda. Ülkelerin nitelikli iş gücü oluşturmaya ihtiyacı var. Ayrıca düzgün iş gücü yetiştirme planlamasına da ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.


Şirketler hukukunda, yüksek katma değerli ürün üreten şirketler için özel yapılara ihtiyaç olduğunu ifade eden Aşkar, "Mevcut durumda bu tür elemanları içeri almak, uzun süreli hisse vaadi ile ortak yapmak dolaylı biçimde oluyor ancak yurt dışındaki gibi esnek yapılara ihtiyacımız var. Bir işi düzgün yapmak ve başarılı biçimde tamamlamak için benim 5'li bir formülüm vardır: Doğru lider, doğru takım, doğru bütçe, doğru süre ve doğru zaman." diye konuştu.


Program, konuşmaların ardından Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar'ın moderatörlüğünde düzenlenen panelle devam etti.


Forum, 9 Aralık'ta sona erecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English