Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İTHİB Yönetim Kurulu üyeleri Kahramanmaraş'ta bir araya geldi

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz: "İTHİB olarak düzenlediğimiz fuarlar, milli katılım organizasyonlarımız ve ticaret heyetlerimiz, gerçekleştirdiğimiz ihracat ataklarında önemli bir rol oynadı"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, yaptıkları çalışmalar sayesinde Türkiye'nin en güvenli ticaret limanı olduğunu ispatladıklarını belirterek, "İTHİB olarak düzenlediğimiz fuarlar, milli katılım organizasyonlarımız ve ticaret heyetlerimiz, gerçekleştirdiğimiz ihracat ataklarında önemli bir rol oynadı." dedi.


İTHİB'den yapılan açıklamaya göre, Öksüz ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen organizasyonda sektörün bugünü ve geleceği değerlendirildi. Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Öksüz, Türkiye'de tekstil üretiminin modern altyapısı ve entegre üretim gücüyle dünyada sayılı ülkeler arasında yer aldığını, tekstil sektörünün tüm alt ürün gruplarında güçlü üretim ve ihracat ağına sahip olduğunu ifade etti.


Tekstil sektörü olarak tek pazara odaklı olmadıklarını vurgulayan Öksüz, "İhracat yapımız sayesinde hem Avrupa Birliği ülkelerinde hem de dünya genelinde avantajlı konuma sahibiz. 2021'de 200 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirdik ve tekstil sektörü olarak 12,9 milyar dolarlık ihracatla Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık." ifadelerini kullandı.


- 2022 ihracatı hız kesmeden sürüyor


İTHİB Başkanı Öksüz, sektörün dünyada yaşanan enflasyon krizi ve savaşa rağmen ocak-ağustos döneminde tüm zamanların en yüksek dönemsel ihracat rakamına ulaştığını vurgulayarak, "Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artış̧ sağlayarak 8,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Yılın ilk 8 ayında en fazla tekstil ihracatı gösterdiğimiz ülkeler sırasıyla yüzde 18,2 artışla İtalya, yüzde 1,5 artışla Almanya ve yüzde 12,9 artışla ABD oldu." değerlendirmesinde bulundu.


Güçlü altyapı ve pazar çeşitliliği sayesinde 2021'deki güçlü ihracat artışını, 2022'de 15 milyar dolar değerinde ihracatla güçlendirmeyi hedeflediklerini anımsatan Öksüz ancak avro/dolar paritesinin son 20 yılın en düşük seviyesini gördüğünü, paritenin bu şekilde olmasının tekstil sektörüne ilave yük oluşturabileceğini anlattı. Bu çerçevede bu yılki ihracat hedeflerini bir miktar aşağı yönlü revize ettiklerini belirten Öksüz ayrıca daha katma değerli ürünler üretmeye odaklanılmasının en önemli öncelik olacağını bildirdi.


Ahmet Öksüz, yaptıkları çalışmalar sayesinde Türkiye'nin en güvenli ticaret limanı olduğunu bir kez daha ispatladıklarını anlatarak, "İTHİB olarak düzenlediğimiz fuarlar, milli katılım organizasyonlarımız ve ticaret heyetlerimiz, gerçekleştirdiğimiz ihracat ataklarında önemli bir rol oynadı. Yeni dönemde de en önemli hedefimiz güçlü projelerimizle sektörümüzü en iyi şekilde temsil etmek." ifadelerini kullandı.


- Bakanlık ve İTHİB dampingli ürünler sorunu için birlikte çalışıyor


Sektördeki sorunlara da değinen Ahmet Öksüz, salgın sürecinde üreticilerin iplik ve kumaş sektöründe çok büyük yatırımlara imza attığını belirterek, "Bu denli büyük yatırımların yanında üretim maliyetleri de arttı ve dampingli ürünler sebebiyle tekstil sektöründe ithal ürünlere uygulanan vergiler düşük kaldı. Bu da ithalatın rekor seviyede artmasına neden oldu. Bu sorunlar karşısında acil önlem alınması gerekiyor. Türk sanayicisi ne kadar güçlü üretim altyapısına sahip olursa, ne kadar çok desteklenirse ülke de o kadar güçlü olur." görüşünü bildirdi. Ticaret Bakanlığı'nın da konuya çok titizlikle yaklaştığını vurgulayan Öksüz, Bakanlık yetkililerinin çözüme yönelik olarak sektörle sık sık bir araya geldiğini kaydetti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”