Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İTHİB, tekstil sektörünün ihracat şampiyonlarını ödüllendirdi

TİM Başkanı Mustafa Gültepe: "Türk tekstili, 200'ü aşkın ülkeye yaptığı ihracatla tüm dünyada markalaştığımız sektörlerin başında geliyor" İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz: "Türk tekstil sektörü olarak dün olduğu gibi bugün de Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz. En büyük hedefimiz; rakiplerimizi geride bırakarak dünyanın en büyük ilk 3 tekstil ihracatçı ve üretici ülkesinden biri olmak"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), tekstil sektörünün ihracat şampiyonlarını ödüllendirdi.


"İTHİB İhracata Değer Katanlar" ödül törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ve ödül kazanan şirketlerin yetkilileri katıldı.


Gecede ayrıca Anadolu'nun geleneksel dokumalarının tekstil ve moda sektörüyle buluşturulmasını amaçlayan "Türkiye Dokuma Atlası" projesi kapsamında hazırlanan dokumalar özel bir gösteriyle sergilendi.


Ödül töreninde konuşan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye için tekstil sektörünün önemine işaret ederek, şunları kaydetti:


"Türk tekstili, 200'ü aşkın ülkeye yaptığı ihracatla tüm dünyada markalaştığımız sektörlerin başında geliyor. Yaşadığımız pek çok krize rağmen, tekstil sektörümüz ihracatını ilmek ilmek işleyerek hep daha fazlasını hedefledi. 200'ü aşkın ülkeye ihracat demek; 8 milyara yaklaşan dünya nüfusunda hemen hemen herkesin Türk kumaşını görmesi, kaliteyi hissetmesi ve yaşaması demek."


Gültepe, Türkiye'nin güvenilir ve aranan bir tedarikçi olduğunu tüm dünyaya pek çok kez kanıtladığına vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:


"Kalite, işçilik, tasarım, marka algısı gibi bizi başarılı kılan ne varsa, insanlığın hizmetine daha fazla sunmalıyız. Bunları yaparken hem ihracatımızı sürdürülebilir kılmalı hem de sürdürülebilir ürünlerin payını artırmalıyız. Yılın 9 ayını geride bıraktık. Tekstil ve hazır giyimin 9 aylık ihracatı 24 milyar dolara ulaştı. Bu tablo bize tekstil ve hazır giyimin Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatına gün saydığını gösteriyor. İki sektörümüzün bu yıl 32 milyar doları geçeceğine yürekten inanıyorum."


- "49 milyar dolar üretimle tüm zamanların en yüksek üretim değerine ulaştık"


İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ise tekstil sektörünün başarısına dikkati çekerek, şunları kaydetti:


"2021 yılında 12,9 milyar dolar ihracat ile Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık. 2021 yılında gerçekleştirdiğimiz 49 milyar dolar üretimle tüm zamanların en yüksek üretim değerine ulaştık. Türk tekstil sektörünü dünyanın en büyük ilk 5 tekstil ihracatçısı ülkesinden biri yapmak üzere söz vermiştik. Sektörümüz İtalya, Güney Kore gibi rakiplerini geride bırakarak dünyanın en büyük 5'inci tekstil tedarikçisi konumuna yükseldi. Küresel tekstil ihracatından aldığımız pay ise yüzde 3,6 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 2022 yılı Ocak - Eylül döneminde ise 10 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştirdik. Son 1 yılda ise istihdamımızı 80 bin kişi artırarak 1,2 milyon istihdama ulaştık. Sene sonunda hep birlikte yeni bir rekora imza atarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarını yine birlikte açıklayacağız. Çünkü birlikle ihraç ettik, birlikte iftihar ediyoruz."


Öksüz, en önemli hedeflerinin ihracatı artırmak ve ülke ekonomisini kalkındırmak olduğuna vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:


"Üretim ağımızı geliştirmek, yeni istihdam olanakları yaratmak, ihracatımızı artırmak ve ülke ekonomimizi kalkındırmak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu hedefler doğrultusunda, sektörümüzün üretim imkanlarının iyileştirilmesi, projelerimizle katma değerli ihracatımızın artırılması, pazar çeşitliliğinin sağlanması, tasarım, eğitim ve tanıtım atakları gibi çok yönlü çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Türk tekstil sektörü olarak dün olduğu gibi bugün de Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz. En büyük hedefimiz; rakiplerimizi geride bırakarak dünyanın en büyük ilk 3 tekstil ihracatçı ve üretici ülkesinden biri olmak."


- Törende toplam 724 ödül verildi


İTHİB tarafından düzenlenen "İTHİB İhracata Değer Katanlar" ödül töreninde bu yıl 10 yıldız, 33 platin, 39 altın, 123 gümüş, 307 bronz, 212 başarı ödülü sahiplerini buldu.


Törende toplam 724 ödül verildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English