Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

IPARD Programı kapsamında bugüne kadar 23 bin 233 proje için sözleşme imzalandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), bugüne kadar IPARD Programı kapsamında toplam yatırım tutarı 25 milyar lira, toplam hibe tutarı 12,5 milyar lira olan 23 bin 233 proje için sözleşme imzalandığını bildirdi.


TKDK'den yapılan açıklamaya göre, Kurum, IPARD Programı kapsamında Türkiye'ye tahsis edilen fonları, 2011'den bu yana 42 ilde kullandırıyor.


Söz konusu program ile hayvansal üretimin desteklenmesi amacıyla süt, et ve yumurta üreten işletmelerin modernizasyonuna ve AB standartlarına ulaşılmasına, kırsal alanlarda çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine, ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasına, dokumacılık, çini, cam ve ahşap işlemeciliğinden, geleneksel el sanatlarına kadar birçok mesleğin yaşatılmasına katkı sağlanıyor.


IPARD II Programı kapsamında uygulanan "LEADER" destekleri ile kırsalda yaşayan insanların sorunlarının çözümüne yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor. TKDK, bu faaliyetleri destekleyerek sorunların çözümüne önemli katkı sağlıyor.


Kadın iş gücünün ülke ekonomisine daha fazla katılımı sağlamak için TKDK'nin çeşitli uygulamaları da bulunuyor. Bu kapsamda, IPARD desteklerinde proje seçimin çeşitli uygulamalarla kadın yatırımcıların projelerinin ön sıralara çıkması sağlanıyor.


IPARD kapsamında genç çiftçiler de destekleniyor. Bu çerçevede, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbirinde destek oranı yüzde 5 artırılıyor, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri kapsamında da IPARD sıralama kriterlerinden 15 puan veriliyor.


- 3 yılda 4,8 milyar lira hibe


TKDK, küresel çapta yaşanan tüm olumsuz koşullara rağmen IPARD Programı'nda son 3 yılda hızını artırarak birçok yatırım sayesinde üretim ve istihdama katkı sağladı. Son 3 yılda toplam yatırım tutarı 7,9 milyar lira, toplam hibe tutarı 4,8 milyar lira olan 7 bin 506 proje için sözleşme imzalandı.


Bugüne kadar da IPARD Programı destekleriyle toplam yatırım tutarı 25 milyar lira, toplam hibe tutarı 12,5 milyar lira olan 23 bin 233 proje için sözleşme imzalandı. İşlemleri tamamlanan 21 bin 525 projeye 8,7 milyar lira destek ödemesi yapıldı, bu sayede 16,3 milyar lira yatırım yapıldı ve toplamda 87 bin yeni istihdam sağlandı.


IPARD destekleriyle bir yandan yerel ekonomiler için önemli katkılar sağlanırken bir yandan da üretimin kayıt altına alınması, kalite standartlarının yükseltilmesi ve girişimciliğin geliştirilmesi amaçlanıyor.


Türkiye'nin IPARD I ve IPARD II programlarının uygulanmasında gösterdiği başarı ve kazandığı tecrübelerle hazırlanacak IPARD III Programı, kırsal alanlarının geleceğe hazırlanmasına daha çok katkıda bulunacak.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English