Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İGA İstanbul Havalimanı'ndan, Tayland ve Vietnam'da "Kardeş Havalimanı" anlaşması

İGA İstanbul Havalimanı Üst Yöneticisi Kadri Samsunlu: "Yeni kardeş havalimanlarımız, Güneydoğu Asya Bölgesi içinde Bangkok, Phuket, Hanoi gibi dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarının da içinde bulunduğu 30'a yakın havalimanını yönetiyor" "İş birlikleri, İGA İstanbul Havalimanı'na yeni uçuşlar başlamasına, Güney Asya ve Asya Pasifik bölgelerinden oluşacak yeni trafiğin İGA İstanbul Havalimanı'na bağlanmasına, ülkemize binlerce turistin gelmesine öncülük ederek ekonomimize katkı sağlayacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İGA İstanbul Havalimanı, Tayland Havalimanları (Airports of Thailand-AOT) ve Vietnam Havalimanları Şirketi (Airports Corporation of Vietnam) ile "Kardeş Havalimanı Mutabakat Zaptı"na imza attı.


İGA İstanbul Havalimanı'ndan yapılan açıklamaya göre, kardeş havalimanı anlaşması İGA İstanbul Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Kadri Samsunlu ve AOT Başkanı Nitinai Sirismatthakarn tarafından Tayland'ın başkenti Bangkok'ta imzalandı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Sirismatthakarn, AOT ve İGA İstanbul Havalimanı arasında Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Kadri Samsunlu'ya ve İGA üst yöneticilerine teşekkür eden Sirismatthakarn, "Bugünkü imza töreni şüphesiz AOT ve İGA arasındaki ilişkiyi güçlendirecektir." ifadelerini kullandı.


- "Kardeş Havalimanı anlaşması imzalamaktan onur duyarız"


İGA İstanbul Havalimanı ayrıca diğer bir kardeş havalimanı mutabakatına da Vietnam'da imza attı. Vietnam'ın Ho Chi Minh kentinde ACV ile mutabakatı, Samsunlu ve ACV Başkanı Lai Xuan Thanh ve Başkan Yardımcısı Nguyen Quoc Phuong imzaladı.


İmzalanan mutabakatın önemine değinen Thanh, şunları kaydetti:


"Airports Corporation of Vietnam olarak İGA İstanbul Havalimanı ile 'Kardeş Havalimanı' anlaşması imzalamaktan onur duyarız. Kovid-19 pandemisi sonrası sivil havacılık ve turizmin hızla toparlandığına şahit olduğumuz şu günlerde bu bizim için büyük bir fırsat. Türkiye, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan kilit bir köprü rolünde ve Vietnam da özellikle Güneydoğu Asya ve Pasifik Asya'da merkez olma konumunu güçlendiriyor. Bu işbirliği iki bölge arasındaki yeni rotaların keşfedilmesini teşvik edecek, ticaret ve yatırım fırsatlarını da artıracaktır."


- "Yakın paydaşlık ilişkilerinin önemine ve ortak aklın gücüne inanıyoruz"


İmzalanan her iki mutabakatı değerlendiren İGA Üst Yöneticisi Kadri Samsunlu, dünya turizminin en önemli destinasyonları arasında yer alan üç ülkenin, havacılık alanında işbirliğini geliştirmek üzere bir araya gelmelerinden memnuniyet duyduğunu belirtti.


Güneydoğu Asya'nın önemli fırsatlar sunduğuna dikkati çeken Samsunlu, şunları kaydetti:


"Küresel ekonominin ağırlık merkezi batıdan doğuya doğru kayıyor. 4,4 milyarı aşan genç ve zenginleşen nüfusu ile Asya, turizm potansiyeli ve dinamik ekonomileri ile önemli bir potansiyel taşıyor. Bu hafta, işbirliğine gitmenin mutluluğu içinde olduğumuz yeni kardeş havalimanlarımız, Güneydoğu Asya Bölgesi içinde Bangkok, Phuket, Hanoi gibi dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarının da için de bulunduğu 30'a yakın havalimanını yönetiyor.


Güneydoğu Asya ile Türkiye arasında önemli fırsatları ve ekonomileri büyütme imkanlarının olduğuna inanıyorum. Coğrafi konumumuz itibarıyla Avrupa, Orta Doğu ve Afrika destinasyonlarının kesiştiği noktada, 82 hava yoluyla güçlü bir uçuş ağı yönetirken, havalimanımız dünyanın en büyük havacılık kıtasından sadece 6 tane Asyalı hava yoluna (yüzde 50'si İGA İstanbul Havalimanı açıldıktan sonra) ev sahipliği yapıyor."


Samsunlu, Asya'dan orta vadede batıya çok daha yoğun uçuş trafiğinin oluşmasını beklediklerini ifade ederek, "Burada hedefimiz, Avrupa'da yeni uçulmaya başlanacak ilk nokta olmak. Bugün imzalarını attığımız yeni Kardeş Havalimanı iş birlikleri, İGA İstanbul Havalimanı'na yeni uçuşlar başlamasına, Güney Asya ve endirekt olarak Asya Pasifik bölgelerinden oluşacak yeni trafiğin İGA İstanbul Havalimanı'na bağlanmasına, İstanbul üzerinden ülkemize binlerce turistin gelmesine öncülük ederek, ekonomimize katkı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.


- Kardeş havalimanı anlaşmaları çeşitli alanlarda işbirliği sağlıyor


Kardeş havalimanı anlaşmaları, havalimanlarının teknik, ticari ve çevresel en iyi uygulamaları paylaşma sürecini resmi olarak özetleyen bir nitelik taşıyor.


Kardeş havalimanı anlaşmaları, havalimanı yönetimi, müşteri hizmetleri, inşaat, planlama, operasyonlar, bilgi teknolojisi ve sürdürülebilir kalkınma gibi çok çeşitli alanlarda işbirliği yapmak üzere ortak çalışma gruplarının oluşturulması gibi süreçleri kapsıyor.


Bu programının temelde tarafları bağlayıcı herhangi bir yanı bulunmazken, üye havalimanlarının genel müdürleri fikir alışverişinde bulunmak için yılda bir kez bir araya geliyor.


İGA İstanbul Havalimanı daha önce Güney Kore'den Seul Incheon Havalimanı (ICN), Çin'den Pekin Havalimanları Grubu (CAH) ve Shanghai Havalimanları Grubu (SAA) ve Danimarka'dan Kopenhag Havalimanları (CPH) ile kardeş havalimanı anlaşması imzalamıştı.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English