Son Dakika Haberler

Akşehir Belediyesi, Ramazan ayındaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma çalışmaları kapsamında kırsal mahallelerdeki 600 kişiye iftar yemeği dağıtımına başladı. Ramazan ayı boyunca devam edecek dağıtımda belediye görevlileri tarafından sefer tasları ile ihtiyaç sahibi kişilerin kapılarına kadar iftar yemeği ve ekmek dağıtımı yapılıyor.

Her gün 600 kişiye iftar yemeği
Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü organizasyonuyla başlatılan yemek dağıtım organizasyonunu yerinde görmek için yüklenici firmanın tesisini ziyaret etti. Firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Akkaya, kendi elleriyle de sefer taslarına yemek doldurdu. 

Tüm Müslüman Âleminin Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmesini dileyen Başkan Akkaya, “Akşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda ihtiyaç sahibi ailelerimize iftar yemeği gönderiyoruz. Ailelerimizin ihtiyacına göre tek kişilik yada ailede kaç kişi varsa o sayıda kişiye yetecek kadar yemekleri sefer tasları içinde kapılarına kadar teslim edilecek. Şehir merkezimizde Kızılay ve AKSEV Vakfımız yemek dağıtım işini üstlendiler. Akşehir Belediyesi olarak bizde onlara ekmek temini konusunda yardımcı oluyoruz. Kırsal mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimize ise Akşehir Belediyesi olarak bizler yemek gönderiyoruz. Yaklaşık 600 kişilik yemeği Akşehir Belediyesi olarak Ramazan Boyunca her gün kırsal mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaştıracağız. Bunun dışında yine Ramazan yardımları olarak da ihtiyaç sahibi ailelerimizin AK Kart’larına nakit para yükleyeceğiz. Bu hemşehrilerimizde istedikleri yerden istediği ihtiyaçlarını gidermiş olacaklar. Ayrıca şehrimizde misafir olarak bulunan geçici tarım işçilerimize de Ramazan kolileri dağıtacağız. Bu yemek organizasyonunda görev alan tüm belediye personelimize, yüklenici firma sahiplerini de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ramazan ayı boyunca dolu dolu etkinlikler
Ramazan ayı boyunca birçok etkinlik yapacaklarının da altını çizen Başkan Akkaya, “Çocuklarımıza Ramazan bilincini aşılamak üzere hafta sonlarında Karagöz-Hacivat, orta oyunu gibi çeşitli programlar yapacağız. Yine çocuklarımızda Ramazan ayının bilincini oluşturmak, onları oruç tutmaya sevk etmek için de 7-10 ya grubu çocuklarımızdan oruç tutanların oruçlarını satın alacağız. Bu kapsamda hediyesiz hiçbir çocuğumuz olmayacak. Akşehir’in tarihi mekânlarının puzzlelarını vereceğiz ayrıca çekilişle sürpriz farklı hediyelerimiz olacak. Kadir gecemizde ise Akşehir Nasreddin Hoca Torunları Hatimlerde buluşuyor başlığı ile Kuran-ı Kerim okuyup hatim yapan hemşehrilerimiz için çekilişle bisiklet, dizüstü bilgisayarı gibi ödüller takdim edeceğiz. Böyle dolu dolu etkinlilerle inşallah Ramazan ayımızı Akşehir Belediyesi ve Akşehirliler olarak güzel bir şekilde idrak etmeye gayret edeceğiz. Ben bütün hemşehrilerimizin ve İslam Aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Cenab-ı Mevla’m bayrama da bizleri ulaşmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.
Akşehir Belediyesi tarafından yapılan iftar yemeği dağıtımında hijyenik ve temiz bir ortamda pişirilerek sefer taslarına dolduran yemekler araçlarla belediye görevlilerince ihtiyaç sahibi kişi ya da ailelerin kapılarına kadar götürülüyor. 

Uygulama ile her gün evlerine sıcak yemek ulaşan vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirerek Akşehir Belediyesine ve Başkan Dr. Salih Akkaya’ya teşekkürlerini iletti. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 4
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • BN
    bozkırlı nazım
    2 yıl önce

    Allah razı olsun, özellikle şu zor zamanlarda yüce Rabbim, hayır severlerin sayısını artırsın

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English