Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ticaret ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıklarının 2023 bütçeleri Genel Kurulda

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık: "Doğal ve yenilenebilir enerji üretmek yerine nükleer enerjide ısrar ediliyor" HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni: "Bu, halk açlıkla uğraşırken yüzde 500 kar yapan şirketlerin, bankaların bütçesi"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık, doğal ve yenilenebilir enerji üretmek yerine nükleer enerjide ısrar edildiğini savundu.


HDP milletvekilleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ticaret ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıklarının, TBMM Genel Kurulunda görüşülen 2023 yılı bütçeleri üzerinde söz aldı.


HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, AVM'lerin elektrik tüketimindeki payının yüzde 24 olduğunu dile getirerek, "AVM'lerde konutlardan daha fazla elektrik tüketiliyor. Elektrik ihtiyacımız yok, yeter ki tasarruf tedbirlerini alın, bu israfı ortadan kaldırın." dedi.


Elektrik dağıtımındaki kayıp kaçakların kaldırılması durumunda yüzde 10'un üzerinde tasarruf sağlanacağını vurgulayan Kenanoğlu, "Bu tasarruf, Akkuyu Nükleer Santrali'nin tam faaliyetli üretiminde elde edilecek elektriğe denk geliyor yani Akkuyu Nükleer Santrali'ne ihtiyaç yok, Sinop'takine hiç yok. Bu bakış açısı olmayınca politik tercihler ortaya çıkıyor." diye konuştu.


HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık, doğal ve yenilenebilir enerji üretmek yerine nükleer enerjide ısrar edildiğini belirtti. Işık, Türkiye'de nükleer tehlikenin her geçen gün arttığını, nükleer enerji üretimi hevesinin doğayı ve toplumu tehlikeye attığını ileri sürdü.


Türkiye'de enerjinin dışa bağımlı olduğunu ve piyasanın insafına bırakıldığını savunan Işık, "Bu hafta, üretici enflasyonu yüzde 136, elektrik ve doğal gazda zam ise yüzde 442 oranında açıklandı. Halk vergi ve zam yükü altında ezilirken dev şirketler, enerji tekelleri, bankalar, yandaşlar servetlerine servet katıyor. Sayenizde konut ve iş yerlerinin elektrik ve doğal gaz faturaları kira bedelini geçti." ifadelerini kullandı.


HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, 2023 bütçesinde "karın gurultusu, acı ve keder gördüklerini", bütçenin, halkın ihtiyaçları için hazırlanmadığını ileri sürdü.


HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Bu, halk açlıkla uğraşırken yüzde 500 kar yapan şirketlerin, bankaların bütçesi." görüşünü savundu.


"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, doğa katliamlarının merkezi" olduğunu iddia eden Çepni, "Ekolojik yıkıma, gösterişli ambalajlar üretmekle meşgul olan bakanlığın doğa lehine tek icraatı yok." ifadesini kullandı.


TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve grup başkanvekilleri, parti genel merkezinde kimliği henüz belirlenemeyen kişinin bıçaklı saldırısında yaralanan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a yönelik saldırıyı kınayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English