Son Dakika Haberler

En Çok Kazandıran Hisseler

Yatırımcılar arasında ciddi anlamda kıymet verilen bir finansal yöntem olarak görülen hisse senetleri, yatırım dünyasına adımını atmak isteyen her bir kişi için en az bir kere karşısına çıkan yatırım yöntemlerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hisse senetleri, yatırım yapmış olduğunuz şirketin kar payına bir nevi ortak olmak anlamına gelmektedir. Diğer bir adı ile o şirketin temettüsüne de sahip olmuş oluyorsunuz. Yani yatırım yapmış olduğunuz şirket değerine değer kattığında siz de o şirkete yaptığınız yatırımlar doğrusunda o kardan pay almış oluyorsunuz.

Hisse senetleri yatırımcılara iki farklı şekilde kazanç sağlayabilir. Bunun ilki hepimizin bildiği değer artışıdır. Yani borsa da işlem gören ve yatıran yapılan hisse senedinin fiyatının artması sonucu buna yatırım yapan kişilerin kazandığı paradır. Diğer kazanç yöntemi ise temettüdür. Temettüler ise şirketlerin yılsonunda açıkladıkları kar marjından hisse sahiplerine pay dağıtılmasına verdikleri isimdir. Ödenecek miktar tamamen yatırımcının elindeki pay oranına göre değişiklik göstermektedir. Kripto para yatırımları da yapabilir ve düzenli bir gelir elde edebilirsiniz.

Hisse Senetleri Özellikleri

Hisse senetleri hukuki nitelikler gereğinde Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu tarafından incelenmektedir. TTK'ya göre şirketlerin bir parçasını temsil eden evraklar olarak nitelendirilmektedir. Şirketler sözleşmeye göre, sermayelerin ne kadar hisse senedine ayırılacağını ve hisselerin sermayenin ne kadarlık bir bölümünü temsil ettiğini belirtmelidir. Hisse senetleri çok önemli evraklardır. Bu evraklar çeşitli sorumluluklar ve hakları da beraberinde getirmektedir.

Hisse senedi ile bağlantılı olan haklar, devredilemez. Hisse senetlerinin devredilmesi sonucu, o hissenin temsil ettiği haklar da hisse senedi ile birlikte devredilmiş olur. Hisse senetlerinde bulundurulması gereken bazı önemli esaslar vardır. Bunlar ticaret sicil numaraları ve tescil tarihleri, hisse senedinin türü ve nominal değeri  ve kayıtlı esas sermayesidir. Online döviz takibi de yapabilir ve yatırımlarınızı en iyi şekilde yönlendirebilirsiniz.

Hisse Senetlerinin Getirdiği Sorumluluklar

Hisse senetlerine ait sorumluluklar arasında tahaddütlerin yerine getirilmesi ve yapılan sözleşmelere ait şartlara uyulması gerekmektedir. Hisse senetlerine ait sorumlulukların, borsa üzerinde alınıp satılması sonucu değiştirilmesi mümkündür. Fakat buna rağmen yalnızca hak ve sorumluluklar devredilemez, borsa dışı yapılan alım ve satımlarda söz konusudur.
Piyasayı renklendiren ve gitgide cirosunu arttırmakta olan firmalar, daha çok temettü vererek yatırımcılara daha yüksek meblalar kazandırmaktadır. Bu şirketler hakkında bilgi sahibi olmak istiyor ve yatırım yapmayı hedefliyorsanız https://paraonline.net/   adresi üzerinden en çok kazandıran hisseler hakkında bilgi alabilirsiniz. Para piyasaları konusunda da siteden tüm bilgileri edinebilirsiniz.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English