Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Emekli Promosyonları ile İlgili Yargıtay'dan Karar!

Emekli promosyonlarına blokaj uygulanması, promosyonların haczedilmesi gibi engeller ile ilgili Yargıtay'dan mühim bir hüküm geldi. Yargıtay hükümleri emeklilerin aylığına blokaj uygulanamayacağını hükme bağlıyor.

Emekli Promosyonları ile İlgili Yargıtay’dan Karar!
 Emekli promosyonlarına blokaj uygulanması, promosyonların haczedilmesi gibi engeller ile ilgili Yargıtay'dan mühim bir hüküm geldi. Yargıtay hükümleri emeklilerin aylığına blokaj uygulanamayacağını hükme bağlıyor.
 Cazip promosyon teklifleri sebebiyle sözleşmesi zaman alırken banka değiştirmek isteyen birçok emekli, ücretlerine blokaj uygulandığı, süregelen promosyonlarının haczedildiğini ve sözleşme vakitleri bitmeden yeni bir bankaya aktarım yapamayacakları uyarısıyla karşılaştı. Yargıtay’ın konuyla alakalı kararı, emeklilerin maaşına blokaj uygulanamayacağına hükmederken, mahkemeye giden emeklilerin blokajı iptaline net gözüyle bakılıyor.

Emekli Promosyonlara Sekiz Bin Liraya Dayandı

 Emekli promosyonlarının sekiz bin TL’ye dayanmasının sonrasında, bankalar borçlu olan kişilerin promosyonlarını haczetmeye başladı. Bu biçimde emeklilerin banka değiştirmesi engellenirken, yurttaşlar da hukuki haklarını incelemeye başladı.
TEV Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu, yaptığı bildiride, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun (YHGK) emekli ücretlerine bloke uygulanamayacağı yönünde karar verdiğini söyleyerek, “Mahkemeye başvuranların tamamı kazanır. Fakat mahkeme süreci uzun sürüyor, masrafları bulunuyor. Bankaların kendi ayağına kurşun sıkmaması için emekli kişilerin geçişine izin vermesi lazım. Süregelen kredi varsa bunun tahsili sağlansın, banka da mustarip olmasın. X bankasından Y bankasına aktarıldığında alacak da orası tarafından tahsil edilsin” şeklinde konuştu.
 Özellikle kamu bankalarından maaş almaya devam edenlerin, şimdide özellerin vermiş olduğu promosyonların 10’da 1’i kadar promosyondan faydalandığını vurgulayan Yazıcıoğlu, “Çoğu yurttaşın buralarda kredisi bulunuyor. Sigorta ve banka kayıtları ile geçişe engel oluyor” dedi.
 Emeklileri mustarip eden kamu bankalarının bir an evvel yeni bir düzenleyeme gitmesi lazım. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bankalarda net bir promosyon sağlaması lazım. Bunun meblağın fazlasını veren de versin” ifadelerini kullandı. Yazıcıoğlu, kredi borcu olana banka promosyonu uygulanmaması, onun yerine borca mahsup uygulanması de emekli için bir sorun olduğunu vurguladı.

Asıl Sorun Temsil

Yazıcıoğlu, esas sıkıntının emeklilerin temsilinde olduğunu söyleyerek, “Dernek olarak bir yere kadar ilerleyebiliyoruz. Biz sendika gibi pazarlığa oturamıyoruz. Anayasa’ya göre emekli kişilerin sendika kurması olası değil. Emekliye sendika kurumunu kalkınma planlarına yazdırıyoruz” diye ifade etti. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English