Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı'dan girişimcilere "Yeşil Mutabakat" önerisi:

"Girişimcilerimize, proje yapacak yerel yöneticilere önerimiz, projelerinde AB tarafından kabul edilen Yeşil Mutabakatı dikkate alırlarsa, yeşil üretim, dijital tarım, sürdürülebilir tarım konularına ağırlık verirlerse projeleri daha fazla ve daha hızlı destek alacaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, LEADER Yaklaşımı çerçevesinde proje üretecek girişimcilere ve yerel yöneticilere AB tarafından kabul edilen Yeşil Mutabakatı dikkate almalarını önererek, "Yeşil üretim, dijital tarımı, sürdürülebilir tarım konularına ağırlık verirlerse projeleri daha fazla ve daha hızlı destek alacaktır." dedi.


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla LEADER Projesi kapsamında 15 il için "Yerel Eylem Gruplarının (YEG) Kurulmasına Yönelik Lansman Toplantısı" çevrim içi gerçekleştirildi.


Toplantıda konuşan Kaymakcı, Türkiye-AB ilişkilerinde tarım, kırsal kalkınma ve bölgesel gelir farklılıklarının önemli alanlardan olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu alanda aday ülke olarak AB ortalamalarına yaklaşması gerektiğini söyledi.


Türkiye'nin katılım öncesi mali yardım fonlarından yararlandığını dile getiren Kaymakcı, bu kapsamda bugüne kadar AB Kırsal Kalkınma Programı'ndan (IPARD) 1,8 milyar avro fon kullanıldığını anlattı.


Bu kaynakların çiftçilerin daha verimli ve AB standartlarında üretim yapmasına yardımcı olduğunu bildiren Kaymakcı, "YEG'ler, Türkiye'nin kalkınmasını yerinden ve yerelden sağlayacak. Onlarla, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve kamu bir araya gelince en başarılı projeleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Biz, 7 aday ülke arasında LEADER Programı'nı ilk başlatan ve uygulayan tek ülkeyiz. Bu anlamda gurur duyuyoruz. Bu diğer aday ülkeler için model oldu." diye konuştu.


Kaymakcı, 15 yeni ilin dahil olmasıyla, söz konusu programın yürütüldüğü il sayısının 27'ye çıkacağını ifade ederek, şunları kaydetti:


"Bildiğiniz gibi AB bir Yeşil Mutabakat kabul etti. Bu Yeşil Mutabakat sadece çevrenin korunması değil, yeşil üretim, yeşil tüketim, sürdürülebilir kalkınma demek. Bunu yaparken de dijitalleşme de bu işin içinde. Girişimcilerimize, proje yapacak yerel yöneticilere önerimiz, projelerinde Yeşil Mutabakatı dikkate alırlarsa, yeşil üretimi, dijital tarımı, yeşil, sürdürülebilir tarım konularına ağırlık verirlerse projeleri daha fazla ve daha hızlı destek alacaktır."


- "Türkiye'de önemli gelişmeler görülecek"


AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou da kırsal bölgelerin yaşamak ve çalışmak için cazip yerler olmaya devam etmesinin sağlanması gerektiğini belirterek, her bölgenin kaynakları, yapısı ve insanlarına uygun çözümler geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.


Pertzinidou, LEADER Yaklaşımı'nda yerel makamlar, sivil toplum ve üreticinin birlikte çalıştığını ve kırsaldaki insanların yaşamlarında büyük farklar yarattığını anlatarak, "Leader Yaklaşımı ile Türkiye'de önemli gelişmeler göreceğimize inanıyorum." dedi.


IPARD Yönetim Otoritesi Başkanı Osman Yıldız da Türkiye'nin, gelişmiş ülkelerle eş zamanlı olarak kırsal kalkınma politikalarını oluşturup başarılı şekilde uyguladığını bildirerek, şu değerlendirmede bulundu:


"Kırsal alanın sorunlarının çözmede önemli araç olan LEADER Yaklaşımı, yerel ortaklarla belirlenen stratejiler ve yerel ihtiyaçlar için hazırlanan projelerle kırsal problemlerin üstesinden gelmeye çalışan bir yöntemdir. Bu yaklaşımla 12 IPARD ilinde 50 YEG kuruldu. Şimdi de 15 IPARD ilinde yeni YEG'ler kurulması hedefleniyor. Valilikler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, kooperatifler, üretici örgütleri ve yerel halk proje içinde yer alıyor."









Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”