Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çalışan emeklilerin gözü Meclis’te: 5 Bin TL ikramiye yolda! Emeklilere ilaç gibi gelecek...

Yaklaşık 4.7 milyon çalışan emekli, 5 bin TL tutarındaki ikramiyeyi almak için Meclis’ten gelecek haberi sabırsızlıkla bekliyor. Peki ikramiyeler ne zaman verilecek? İşte detaylar.

Çalışan emeklilerin gözü Meclis’te: 5 Bin TL ikramiye yolda! Emeklilere ilaç gibi gelecek...

Türkiye’de emekli ikramiyeleri konusu milyonlarca vatandaşın gündemini meşgul ediyor. Kasım ayında yaklaşık 12 milyon emekliye tek seferlik 5 bin TL ikramiye ödenmişti. Ancak çalışan emekliler bu ödemeden yararlanamamıştı. Şimdi onlar da aynı tutardaki ikramiyeyi almak için Meclis’ten gelecek haberi bekliyor.

Emekli ikramiyeleri ve zamlarına ilişkin çalışmalar 2024'ten önceki son günlerde devam ediyor. Çalışan emekliler de çalışmayan emekliler, dul ve yetimlerin ardından bu 5.000 liralık ikramiyeyi alacak. Tüm gözler Meclis'te bu konuyla ilgili yaşanacak gelişmelere çevrildi. Yasa çıktıktan sonra milyonlarca kişi parasına kavuşacak. İşte konu ile alakalı son gelişmeler.
 

MECLİS’TE BÜTÇE MARATONU

Kasım ayında yaklaşık 12 milyon kişiye bir defaya mahsus verilen ikramiyeyi artık diğer emekliler de alabilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu bu düzenlemeyi birkaç hafta önce onayladı. Ardından TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı.

Emekli ikramiyeleri ile ilgili düzenleme, geçen haftalarda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Şimdi sıra TBMM Genel Kurulu’nda. Meclis’te 2024 yılı bütçesi görüşülüyor. Bu görüşmeler 14 gün sürecek ve her gün Genel Kurul toplanacak. 24 Aralık’ta bütçe görüşmelerinin bitmesi planlanıyor.

İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bütçe görüşmelerinin ardından, 25 Aralık’ta emekli ikramiyeleri ile ilgili düzenleme Genel Kurul’da ele alınacak. Düzenleme, kabul edilir ise yasalaşacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. Onaydan sonra da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Bu sürecin tamamlanmasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilere yapılacak ödeme takvimini duyuracak. İkramiye ödemesinin aralık sonu veya Ocak başında yapılması bekleniyor. Bu ödeme, tek seferlik olarak verilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konu ile alakalı açıklama yaptı. Yılmaz, çalışmayan emekliler için Meclisin bir düzenleme yaptığını, çalışanlar için de düzenlemenin Meclisin gündeminde olduğunu ve en kısa zamanda çıkmasını umduklarını ifade etti.

 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English