Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bursa'nın içme suyu ihtiyacı için 2023'te Çınarcık Barajı da devreye alınacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: "Şu anda barajlarımızdaki su miktarı ortalaması yüzde 14 olup hiç yağış almadan 72 günlük su stokumuz bulunmakta" "2023 yılında Çınarcık Barajı'ndan aktararak Bursa ile buluşturacağımız su miktarı, mevcut iki barajımızın toplam kapasitesinin iki katına denk gelmekte olup yaklaşık 30 yıl boyunca susuzluk tehdidini kentimizden uzak tutmayı sağlayacaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2023 yılında Orhaneli Çayı üzerindeki Çınarcık Barajı suyunun taşınmasıyla kentte 2050 yılına kadar su sorunu yaşanmamasının öngörüldüğünü bildirdi.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesince Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayda, iklim değişikliği, kuraklık ve su sıkıntısı tehlikelerine karşı alınması gereken önlemler konuşuldu.


Bursa Uludağ ve Bursa Teknik üniversiteleri ile sivil toplum kuruluşları, ilgili devlet kurumları ve Bursa Kent Konseyi temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Aktaş, değerlendirmelerde bulundu.


Aktaş, artan dünya nüfusu, tarım ve hayvancılıkta artan üretim, gelişen sanayi ve kentleşme ile iklim değişikliği gibi nedenlerle aralarında Türkiye'nin de yer aldığı coğrafyanın su kıtlığı riski yaşadığını belirtti.


Bugün tedbir alınmadığı takdirde ilerleyen yıllarda susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalmanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Aktaş, "Kuraklık 4 aşamadan oluşuyor; meteorolojik kuraklık, hidrolojik kuraklık, tarımsal kuraklık ve ekonomik kuraklık. Bursa olarak şu anda meteorolojik kuraklık aşamasındayız ve aldığımız tedbirlerle hidrolojik kuraklığı ötelemeyi başarmış bulunuyoruz. Ancak kuraklığın devamı halinde aşama aşama tüm riskleri yaşamak zorunda kalabiliriz." ifadelerini kullandı.


Bursa'nın 10 yıllık nüfus artış hızı baz alındığında, 2050'ye doğru kent nüfusunun 5 milyon kişiye ulaşmasını beklediklerini aktardı.


Alinur Aktaş, şunları kaydetti:


"Bugün 3 milyonun üzerinde nüfusu bulunan Bursa'mız için BUSKİ marifetiyle ürettiğimiz çözümler ile susuzluğu öteleyerek Bursalı hemşehrilerimizin mağdur olmasını önledik. Şu anda barajlarımızdaki su miktarı ortalaması yüzde 14 olup hiç yağış almadan 72 günlük su stokumuz bulunmaktadır. Ayrıca isale hattı projesine start verdiğimiz ve 2023 yılında Çınarcık Barajı'ndan aktararak Bursa ile buluşturacağımız su miktarı, mevcut iki barajımızın toplam kapasitesinin 2 katına denk gelmekte olup yaklaşık 30 yıl boyunca susuzluk tehdidini kentimizden uzak tutmayı sağlayacaktır. Bu toplantı kentin kaderini, çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren son derece önemli bir çalışmanın ilk adımıdır. Suyun toprakla buluşmasını önleyen beton binalardan asfalta, tarımsal faaliyetlerin su havzaları ve rezervlerine göre planlanmasına, anaokulundaki çocuklarımızdan başlayarak herkese su bilincinin aşılanmasına kadar geniş bir perspektifte konuyu ele alarak çözüm yollarını üretmeyi hedefliyoruz."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”