Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Borsa İstanbul'da gong Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi için çaldı

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun: “Hidropar, yaklaşık 132 milyon TL halka arz hasılatı ve yaklaşık 303 bin yatırımcıya yapılan satışla başarılı bir halka arz gerçekleştirdi” “Dünya Borsalar Federasyonu’nun yakın zamanda açıklanan verilerine göre, 2021 yılında halka arz artış oranında dünyada birinci borsa olduk”

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Hidropar, yaklaşık 132 milyon TL halka arz hasılatı ve yaklaşık 303 bin yatırımcıya yapılan satışla başarılı bir halka arz gerçekleştirdi.” dedi.


Borsa İstanbul'da gong, Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi AŞ (HKTM) halka arzı için çaldı.


Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun, Hidropar'ın, hidroliğin ve elektroniğin dahil olduğu mühendislik hizmetleriyle, robotlar ve makineler ürettiğini, sistemler kurduğunu, bu şekilde birçok farklı sektöre hizmet verdiğini söyledi.


Hidropar'ın iki yönüyle ön plana çıktığını ifade eden Ergun, “Birincisi, yenilikçi teknolojiler üreten AR-GE merkezi. İkincisi, yeşil bina sertifikalı üretim tesisi. Bugün bu iki önemli özelliğine bir üçüncüsü eklenmektedir. Hidropar artık borsada işlem gören ve halka arzla gelen yeni ortaklarının desteği ile yatırımlarını finanse edecek olan halka açık bir şirkettir.” diye konuştu.


Korkmaz Ergun, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Borsamız, 2021 yılında 52 halka arzla borsamızın tarihinde bir rekor kırmıştı. Dünya Borsalar Federasyonu'nun yakın zamanda açıklanan verilerine göre, 2021 yılında halka arz artış oranında dünyada birinci borsa olduk. 2022 yılının ilk yarısını 2021 yılının ilk yarısı ile karşılaştırdığımızda, halka arz sayısı ve halka arz büyüklüğü açısından aynı seviyelerde tamamladık.


Bugün itibarıyla Hidropar ile 30. halka arzımızı gerçekleştirmiş olduk. Geçen sene ve bu seneki halka arzlarda emeği geçen herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Hidropar, yaklaşık 132 milyon TL halka arz hasılatı ve yaklaşık 303 bin yatırımcıya yapılan satışla başarılı bir halka arz gerçekleştirdi. Bu başarılı halka arz sürecinde emeği geçen herkese, tüm şirket çalışanlarına ve aracı kuruma teşekkür ediyorum. Sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”


- “İnsanlardan oluşan şirketlerin de hayalleri olur”


HKTM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Atıl ise insanların hayaller kurduğunu, insanlardan oluşan şirketlerin de hayallerinin olduğunu belirterek, bu hayalleri karşılıklı saygı ve sevgiyi besleyen huzur dolu bir çalışma ortamının diri tuttuğunu, bu konuda yapılanların, başarı ve başarısızlığı gösteren mali tablolardan çok daha önemli olduğunu vurguladı.


2021'de Deloitte tarafından Türkiye'nin en iyi yönetilen şirketlerinden biri olarak seçildiklerini, bunun kendilerine gurur verdiğini aktaran Atıl, HKTM'nin bugüne ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.


Atıl, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu organizasyonuyla, sanayi odasına gelerek halka arzın önemini kendilerine bizzat anlatan ve bununla da yetinmeyip fabrikalarını ziyaret eden Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun'a teşekkür etti.


- “Borsa İstanbul ile birlikte artık ahi olduğumuza inanıyoruz”


HKTM Genel Müdürü İlham Çelebi de değerleriyle var olan ve mühendislik yapmaya çalışan Türkiye'deki 3,4 milyon KOBİ'den biri olduklarını belirterek, bu yolu 25 yılda küçük adımlarla emin şekilde ilerlediklerini söyledi.


Salgın sürecinin kendilerine bir ayna tutmalarını sağladığını ifade eden Çelebi, “Kendimize ayna tutmamız, nasıl ilerleyeceğimizi görmemizi sağladı. Bizim açımızdan çok iyi oldu. Bu süreçlerin sonunda biz hareket kontrol sistemleri üzerine, kendi ülkemizde ahilik mantığıyla bakarsak, yiğit olarak yola çıktığımız bu yolda, çırak olduk, kalfa olduk, usta olduk. Borsa İstanbul ile birlikte artık ahi olduğumuza inanıyoruz.” diye konuştu.


Çelebi, geçmişin itibarını geleceğe taşıyacak şekilde davrandıklarını anlatarak, HKTM'nin halka arzında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.


Gong törenine, A1 Capital Genel Müdürü Mehmet Serkan Esenpak'ın yanı sıra Borsa İstanbul ve HKTM yöneticileri de katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English