Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,11 yükselişle 10.567,66 puandan başladı.
Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,53 değer kaybederek 10.556,18 puandan tamamladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 11,47 puan ve yüzde 0,11 artışla 10.567,66 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,08, holding endeksi yüzde 0,15 arttı.
Sektör endekslerinden en çok yükselen yüzde 0,54 ile taş toprak olurken, en fazla gerileyen ise yüzde 0,39 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.
Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e yönelik uzlaşmacı açıklamalarına rağmen iki ülke arasındaki ticari ilişkilere dair belirsizlikler nedeniyle karışık bir seyir izliyor.
Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise Almanya'da ZEW Ekonomik Güven Endeksi, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantılarının takip edileceğini söyledi.
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey'in konuşmalarının da yatırımcıların odağında olduğunu ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.700 puanın direnç, 10.500 ve 10.400 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
güzel çalışma
Yorum Yap
Dünyadaki milyarderlerin serveti 16 trilyon dolara yaklaştı
Visa, Suriye'de faaliyetlere başlayacak
Konya’da hakkında 5 yıl 6 ay hapis cezası bulunan dolandırıcılık zanlısı Muş’ta yakalandı
Emlak vergisinde üst sınır belirlendi: İki katını aşamayacak
Ankara'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 752. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla Şeb-i Arus töreni yapıldı
Vergi düzenlemesi TBMM'de kabul edildi
Yapay zeka ikna ediyor ama yalan söylüyor
Bakan Uraloğlu: Tayland ile denizcilik anlaşmasını en kısa sürede imzalamak istiyoruz
PFDK cezaları açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan madalya kazanan sporcuları kabul etti
2026 FIFA Dünya Kupası kura çekimi yarın yapılacak
Snapchat'e erişim engeli getirildi