Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay: Şehirlerin günümüz diplomasisindeki etkinlikleri giderek artıyor

Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı’nın İstişare Toplantısına katıldı. UCLG’nin küresel arenada şehirlerin daha görünür olmasını sağladığını belirten Başkan Altay, “Şehirler; kamu diplomasisi faaliyetleri yürüterek, ulus ötesi ortaklıklar gerçekleştirerek ve çok taraflı örgütler ve ağlara katılarak günümüz diplomasisindeki etkinliklerini giderek artırmaktadır.” dedi.

Başkan Altay: Şehirlerin günümüz diplomasisindeki etkinlikleri giderek artıyor
Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Eş Başkanlığı görevini yürüten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) istişare toplantısına katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıda Başkan Altay, geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan UCLG eski başkanlarından İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Kadir Topbaş’a rahmet dileyerek konuşmasına başladı.

UCLG, KÜRESEL ARENADA ŞEHİRLERİN DAHA GÖRÜNÜR OLMASINI SAĞLIYOR
Yaşanan küreselleşme ve kentleşme süreci ile birlikte yerel yönetimlerin diplomatik faaliyetlere doğrudan katılma imkânı bulduğunu ifade eden Başkan Altay, “Şehirler; kamu diplomasisi faaliyetleri yürüterek, ulus ötesi ortaklıklar gerçekleştirerek ve çok taraflı örgütler ve ağlara katılarak günümüz diplomasisindeki etkinliklerini giderek artırmaktadır. Bu çerçevede, şehirlerin artan önemini izlediği politikalarla destekleyen ve yerel yönetimler için en önemli çatı kuruluş olan UCLG ile birlikte yürütülen çalışmalar, küresel arenada şehirlerin daha görünür olmasını sağlıyor.” diye konuştu.

ŞEHİRLERİN DÜNYAYA AÇILMASI KONUSUNDA UCLG-MEWA BÜYÜK BİR ROLE SAHİP
UCLG’nin sekiz bölge teşkilatından biri olan UCLG-MEWA’nın yalnızca Türkiye’de değil, Ortadoğu ve Batı Asya bölgesinde sürdürülebilir kalkınma amaçlarının yerelleştirilmesi için büyük çaba harcayan ve yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği faaliyetleri dünyada görünür kılmak için gayret eden en önemli kuruluş olduğuna değinen Başkan Altay şöyle devam etti: “Belediyelerimiz çok başarılı faaliyetler yürütmektedir fakat bazen bu çalışmaların bilinirliği yalnızca yurtiçiyle sınırlı kalıyor. Ülkemizde ve bölgemizdeki şehirlerin ve faaliyetlerinin dünyaya açılması ve tanınması konusunda UCLG-MEWA büyük bir role sahip. Bu nedenle UCLG-MEWA’nın yerel yönetimlerin temsilcileri olan bizler tarafından da desteklenmesi önem arz ediyor. Burada geliştireceğimiz stratejileri ve istişare edilecek konuları; önümüzdeki hafta Barselona’da gerçekleştireceğimiz UCLG Dünya Teşkilatı Yıllık İstişare Toplantısında diğer üyelerimize de aktaracağız. Yapacağımız istişareler, bölgesel vizyonumuzu yeniden şekillendirerek bu vizyonu küresel anlamda duyurabilme imkânı sağlayacak.”
Konya’nın 2022 Haziran ayında UCLG Dönem Başkanlığını devralacağını anımsatan Başkan Altay, bu dönemin en verimli şekilde tamamlanacağına inandığını ve UCLG-MEWA ile bu zamana kadar sağlam temeller üzerinde inşa ettikleri ilişkilerin daha da güçleneceğini dile getirdi.

Başkan Altay konuşmasının sonunda ise tüm yönetim kurulu üyelerini Mayıs ayında Konya’da gerçekleştirilecek UCLG-MEWA Kongresi ile Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği, WALD ve FAO işbirliğinde gerçekleştirilecek Sürdürülebilir Kalkınma, Kentsel Tarım ve Biyoçeşitlilik Zirvesi’ne davet etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 17
  • 8
  • 1
  • 9
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    millet
    2 yıl önce

    simdi ne diyooo bu yaaa ben aliyorum 3 bin emekli maasi sen ne kadar aliyon ibo onu bir aciklada vatandas bilsin belediye baskani ne kadar maas aliyir evinin yakit parasini elektirik parasini ödeyebiliyonmu yoksa senin maasada zam yapalim ben sormuyom ibo millet soruyor

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Nolacak doğu dağı nın hali.
    2 yıl önce

    SELÇUKLU doğu dağı imarlı parsellerine altyapı su ve yol getirmeyi düşünüyormusunuz. yaklaşık 20 yıldır imarlı olan bu merkezi yere elektrik daha yeni geldi .yeni yapılan ardıçlı toki ve beyhekim hastanesinin dibi sayılan bu bölgeye bir seçmeniniz olarak acilen eksiklerin giderilmesini talep ediyorum

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English