DOLAR : 42,97₺
EURO : 50,53₺
STERLİN : 58,13₺
GRAM : 6.261,90₺
ÇEYREK : 10.287,30₺
CUMHURİYET : 40.820,76₺
Ekonomi

Bakan Bolat: Ekonomi programının olumlu sonuçları devam ediyor

Eklenme: 09.05.2025 - 14:57

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ⁠ihracat, üretim, yatırım, istihdam ve sürdürülebilir cari işlemler dengesi kapsamında, hükümetin kararlılıkla uyguladığı ekonomi programının olumlu sonuçlarının devam ettiğini bildirdi.

Bakan Bolat: Ekonomi programının olumlu sonuçları devam ediyor
Reklam alanı

Bakan Bolat, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan mart ayı sanayi üretim verilerini sosyal medya hesabından değerlendirdi.

İhracattaki artışın üretime ve istihdama olumlu yansıdığına işaret eden Bolat, martta sanayi üretim endeksinin aylık yüzde 3,4, yıllık ise yüzde 2,5 arttığını belirtti. Bolat, son aylarda endekste yaşanan toparlanmaya da dikkati çekti.

Martta işsizlik oranının yüzde 7,9'a gerilediğini hatırlatan Bolat, şunları kaydetti: "2005 yılı itibarıyla, açıklanan serideki en düşük aylık işsizlik oranı gerçekleşmiştir. ⁠İhracat, üretim, yatırım, istihdam ve sürdürülebilir cari işlemler dengesi kapsamında hükümetimizin kararlıkla uyguladığı ekonomi programının olumlu sonuçları devam etmektedir. ⁠Yaz aylarıyla ekonomik aktivitenin canlanması ile üretim, ihracat ve istihdam göstergelerinde olumlu bir seyir öngörülmektedir."


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 1
😡 1
👎 1
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 3 tepki

Yorum Yap