Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Antalya'da "6. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Kongresi" başladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde "6. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Kongresi ve 11. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi" düzenlendi.


Yerleşke içerisindeki Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, uluslararası katılımcılar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Özçatalbaş, kongredeki konuşmasında, kırsal turizm ve kalkınmanın Türkiye için alternatif bir geçim kaynağı olarak öne çıktığını belirtti.


Son yirmi yılda yapılan çalışmaların her halükarda Türkiye'de kırsal yaşamın sürdürülebilirliğinde kendilerine önemli mesajlar verdiğine kaydeden Özçatalbaş, "Kırsal turizme ve kalkınmaya ilişkin süreç yeni bir fenomen değil. 20. yüzyıl ve sanayi toplumunun getirmiş olduğu tüm süreçler bizi esas itibarıyla kırsala tekrar dönmek, kırsala selam vermek anlamında görev yüklüyor." dedi.


Sanayinin toplumları önemli ölçüde kırdan ve doğasından uzaklaştırdığını aktaran Özçatalbaş, doğasından uzaklaşan insanların arayışlar içerisine girdiğini ve bu kapsamda kongrenin ana temasını "kırsalı yeniden keşfetmek" olarak belirlediklerini vurguladı.


Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ise kırsal turizm ve kalkınmanın en iyi örneklerinden birinin Manavgat ilçesindeki Beşkonak'ta yapılan rafting olduğunu ifade etti.


Göksu çayının aktığını ama herhangi bir işlevi ve geliri olmadığını ve bir kişinin burada iki botla rafting yapmaya başladığını anlatan Dikici, şunları dile getirdi:


"Bugün itibarıyla Antalya'ya gelen günlük binlerce kişi Manavgat bölgesine rafting yapmaya geliyor. Bugün de en az 100 tane işletmenin en kötü ihtimalle 3-4 bin kişinin geçimini sağladığı Türkiye'nin turizm bakımından en hareketli vadilerinden biri haline geldi. Bu toplantıların, kongrelerin en önemli tarafı ülkemizdeki kırsal bölgedeki potansiyeli ortaya çıkarıp ekonomiye kazandırmak. Hem oradaki insanları belli seviyeye getirmek hem de kırsaldaki insanımızı yerinde tutmak önemli."


Proje koordinatörü ziraat yüksek mühendisi Ali Sağdaş da Isparta'nın Keçiborlu ilçesindeki Kuyucak Köyü'nde 2015 yılında başladıkları projenin bugün "Lavanta Kokulu Köy" olarak bir marka haline geldiğini belirtti.


250 nüfuslu bir köyde projenin başladığını, yılda 21 bin turist ağırladıklarını kaydeden Sağdaş, "Her yıl katlanarak artan sayıyla 1 milyon turisti ağırladık ve bu çok önemli bir kazanım oldu. Türkiye'deki lavanta üretiminin yüzde 93'ü Kuyucak'ta yapılıyor. Kuyucak'ta ilk başta 1700 dekar olan lavanta üretim alanı 6 bin 500 dekara çıktı. Bunun yanında Türkiye'nin farklı yerlerinde de lavanta üretimi yapılmaya başlandı." ifadesini kullandı.


Kırsal turizm ve kalkınmaya katkı sağlayanlara takdir belgesinin verildiği kongre, yarın sona erecek.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”