Son Dakika Haberler

Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Zeki Sarıbekir: “2023 ihracat hedefimiz olarak belirlediğimiz 8 milyar dolar seviyesine bu sene sonu ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu sebeple 2023 için yeni ihracat hedefimizi 10 milyar dolar olarak belirledik”

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Bölgenin en büyük ambalaj fuarı olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı ziyaretçilerini bekliyor.


Ambalaj Sanayicileri Derneği'nden (ASD) yapılan açıklamaya göre, ASD ve Reed TÜYAP iş birliğinde, sektör derneklerinin destekleriyle Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nın bu yıl 27'ncisi gerçekleştiriliyor.


Fuarın sona ereceği 15 Ekim Cumartesi gününe kadar 15 bin yabancı ziyaretçi, 80 bin sektör profesyonelinin beklendiği fuarda, 1.100'ün üzerinde yerli ve yabancı katılımcı yer alıyor.


- "2023 için yeni ihracat hedefimizi 10 milyar dolar olarak belirledik"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, sektörün hedef pazarlardaki gücünü artırma ve yeni ihracat pazarlarına açılma amacına en iyi şekilde hizmet eden fuara Ticaret Bakanlığı'nın yurt dışından alım heyeti organizasyonu da gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu kapsamda fuar organizasyonun kendi davet ettiği 1.000'e yakın VIP ziyaretçilere ek olarak bakanlık tarafından yürütülen alım heyeti programı kapsamında yabancı ziyaretçiler fuar süresince katılımcı firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.” ifadelerini kullandı.


Sarıbekir, fuarın sektöre katkısının her sene artarak devam ettiğini aktararak, rakamların da bunu yansıttığını bildirdi.


Zeki Sarıbekir, şunları kaydetti:


“2022'nin ilk 6 ayında sektörün ihracatı, miktar bazında 2021'in aynı dönemine göre yüzde 11,4 artışla 1 milyon 485 bin tondan 1 milyon 654 bin tona yükseldi. Söz konusu dönemde değer bazındaki artış ise yüzde 25,2 oldu. Ambalaj sektörünün ihracatı, 3 milyar dolar seviyesinden 3,8 milyar dolara çıktı. Ancak global pazarlarda yoğun bir rekabet var. Bu sebeple yenilikleri takip etmeli, dünyanın gündeminde olan; enerji, sürdürülebilir kalkınma hedefleri, döngüsel ekonomi ve Avrupa Yeşil Mutabakat konularını ana gündemimize almalıyız.”


Bu yıl sonu için hedeflerini revize ettiklerini belirten Sarıbekir, 2023 ihracat hedefi olarak belirledikleri 8 milyar dolar seviyesine ulaşacaklarına inandığını, bu nedenle de 2023 için yeni ihracat hedefini 10 milyar dolar olarak belirlediklerini kaydetti.


- Öğrenciler ödüllendirildi


Zeki Sarıbekir, fuarın ilk gününde "18'inci Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2022"nin ödül törenini de gerçekleştirdiklerine değinerek, “Her sene katılımcı sayımız daha da artıyor ve bu bizi çok mutlu ediyor. Ödül alan projeler fuar süresince ‘Tasarım Sokağı'nda sergilenecek. Ambalajın kendisi kadar tasarımı da oldukça önemli. Genç tasarımcılarımızın vizyonuna güveniyor ve sonuna kadar destekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.


18 farklı üniversitenin Grafik ve Grafik Tasarım, Görsel İletı̇şı̇m Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Endüstriyel Tasarım bölümlerinden 56 öğrenci projesinin başvurduğu ve 17'sinin finale kaldığı yarışmanın kazananları belli oldu. Yarışmada ilk 3'e giren öğrenciler para ödülünün yanı sıra öğrenim hayatları boyunca yılda 12 ay karşılıksız ASD & TÜYAP Öğrenim Bursu almaya da hak kazanırken, mansiyon alanlar para ödülü aldı. Ayrıca, yarışmada başarıya ulaşan öğrenciler WPO-Dünya Ambalaj Örgütü'nün düzenlediği WorldStar Student ile APF-Asya Ambalaj Örgütü'nün düzenlediği AsiaStar yarışmalarına katılma şansı da elde edebiliyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English