DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Ekonomi

Altında Fed sonrası yeni rekor!

Eklenme: 18.09.2024 - 21:45 Güncelleme: 18.09.2024 - 22:25

Altın, uzun zamandır beklenen Fed’in faiz indirim kararı sonrasında 2 bin 600 doları test ederek yeni tarihi zirveye yükseldi.

Altında Fed sonrası yeni rekor!
Reklam alanı

Fed'in jumbo faiz indirimi altın fiyatlarında yeni rekor getirdi.

Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında spot piyasada altının onsu 2 bin 600 doları test etti. Dolar/TL ve ons altının fiyatı üzerinden yapılan hesaplamaya göre de gram altın 2 bin 846 TL oldu.

Fed yetkilileri özellikle istihdam tarafındaki duruma vurgu yaparak politika faizinde 50 baz puanlık indirim kararı aldı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi 25 baz puan indirim yönündeydi.

Goldman Sachs Group Inc. analistleri yayımladıkları bir notta, altının önümüzdeki yılın başlarında ons başına 2 bin 700 dolara yükselmesinin muhtemel olduğunu öngörmüştü.

Değerli metal bu yıl yaklaşık yüzde 25 yükseliş gösterdi. Altının yükseliş eğilimini destekleyen diğer faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar yer aldı.


Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 3
👎 0
😂 0
😢 3
😲 2
Toplam 8 tepki

Yorumlar

  • köylü 451 gün önce

    Kasap et derdinde koyun can derdinde altın bedava olsa kim alacak herkes ucuz ekmeğin peşindedir.

  • köylü 452 gün önce

    altın ne kadar yükselirse yükselsin millet düşmüş ucuz ekmek peşine .?????

  • Xyz 452 gün önce

    İnşallah merkez Bankası faizi yukseltir değilse tr ekonomisi berbat bir şekilde dibe doğru ilerliyor en azından yavaşlatır faiz yukseltimi.....

Yorum Yap