Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Agrotech Halka Arz Ne Zaman Sona Eriyor, Yarın Son Gün Mü?

Akıllı tarım ve teknoloji sektöründe faaliyet gösteren Agrotech'in halka arzındaki talep toplama süresi yarın sona eriyor. Toplam 39 aracı kuruluşun yer aldığı konsorsiyum, Alnus Yatırım liderliğinde dün başladığı talep toplama sürecini pay başına 5,21 TL sabit fiyatla yarına kadar sürdürecek.

Agrotech Halka Arz Ne Zaman Sona Eriyor, Yarın Son Gün Mü?

Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı’ndan Açıklama

Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, şirketin tarım ve teknoloji alanlarında faaliyet gösterdiğini belirterek, paylarının toplam nominal değerinin 300 milyon TL olduğunu ve halka arz büyüklüğünün 1 milyar 563 milyon TL olacağını duyurdu.

Keskin, şirketin 3 milyon metrekarelik bahçelerinde elma, armut, kiraz ve ceviz ürettiğini vurgulayarak, ayrıca 200 bin metrekare kapalı seralara sahip olduklarını açıkladı. Burhaniye serasında topraksız tarım yöntemiyle domates yetiştiren şirketin Antalya'da muz serası bulunduğunu ifade etti. Keskin, ayrıca yazılım alanında e-Devlet'e benzer sistemler kurduklarını sağlık ve güvenlik sektörlerinde yazılımlar geliştirdiklerini belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanı, "Şimdi amacımız, bu yüksek teknolojileri tarımda etkili bir şekilde kullanmak" dedi. Halka arz süreci ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda, Agrotech'in tarım ve teknolojiyi bir araya getirerek sektöre katma değer sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

Agrotech ne zaman kuruldu?

Agrotech'in temelleri 2013 yılında atıldı. AGROTECH Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. adıyla faaliyet gösteren şirket Türkiye'de en iyi sektörlerde uzmanlaşmaya devam ediyor. Katma değeri yüksek üretimlerde bulunarak birçok sektörde varlığını sürdürüyor. Bu sektörlerin arasında eğitim ve işletme bulunuyor ve danışmanlık hizmetleri de veriyor. Anahtar teslim projelerde de yer alan Agrotech başarılı projelerinde başındadır. Donanım, yazılım, inovasyon ve Ar-Ge yatırımlaıyla özel ve yüksek teknolojili çözümleri de sunuyor.

Agrotech halka Arz Ne Zaman?

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş'nin heyecanla beklenen halka arz tarihi, 15-16-17 Kasım 2023 olarak kesinleşti. Bu tarihte Agrotech'in hisseleri 5,21 TL fiyatla yatırımcılara sunulacak. Agrotech Yüksek Teknoloji halka arzı eşit dağıtım şeklinde yapılacak. Bu şirketin halka arz kodu ise  “(AGROT)” olacak.  Şirketin halka arz büyüklüğü ise 1,5 Milyar TL şeklinde duyuruldu.

Agrotech Yüksek Teknoloji katılım endeksine uygun mu?

Agrotech Yüksek Teknoloji halka arızının  Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanmasıyla halka arzının katılım endeksine uygun olduğu açıklandı.

Dağıtılacak Pay Miktarı (Olası) Ne Kadar?

Yapılan tahminlere göre Agrotech Yüksek Teknoloji halka arz dağıtım miktaları şu şekilde olabilir:

2.1 Milyon katılımda tahmini 100 Lot (521 TL)
2.5 Milyon katılımda tahmini 84 Lot (437 TL)
2.9 Milyon katılımda tahmini 72 Lot (375 TL)
3.3 Milyon katılımda tahmine göre  64 Lot (333 TL)
3.7 Milyon katılımda tahmini 57 Lot (296 TL)
4.1 Milyon katılımda tahmini 52 Lot (270 TL)
4.5 Milyon katılımda tahmini 47 Lot (244 TL)
4.9 Milyon katılımda tahmini 43 Lot (224 TL)

Agrotech Halka Arz Hangi Bankalarda Var?

Agrotech halka arz şu bankalardan yapılmaktadır:

Garanti Bankası A.Ş.
A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Bizim Menkul Değerler A.Ş.
DenizBank A.Ş.
Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Türkiye Halk Bankası A.Ş.
Ing Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Ing Bank A.Ş.
Qnb Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Icbc Turkey Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Şekerbank T.A.Ş.
T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.
Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Turkish Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Sanko Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Burgan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Investaz Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Piramit Menkul Değerler A.Ş.

 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English