Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

2. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu başladı

Yürütme Kurulu Başkanlığını RTÜK'ün üstlendiği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi ve Ankara Bilim Üniversitesinin organize ettiği 2. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenleniyor.

"İslam Düşmanlığıyla Yeni Nesil Mücadele" temasıyla ATO Congressium'da düzenlenen foruma, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının desteklediği forumda, 4 ayrı panelde bilimsel sunumlar ortaya konulacak.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın'ın yöneteceği, "İslam Karşıtlığıyla Yeni Nesil Mücadele" başlıklı birinci oturumda SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, TBMM Dış İlişkiler Başkanı Kudret Bülbül, Hukukçu-Akademisyen Hüseyin Aydın ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı birer konuşma yapacak.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu’nun moderatörlüğünü üstleneceği "İslam Karşıtlığıyla Mücadele Kültürel Diplomasi" başlıklı ikinci oturumun konuşmacıları Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş, Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün ve Diplomasi Vakfı Koordinatörü Oğuzhan Bilgin olacak.

İletişim Başkanlığı Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanı Gökhan Yücel’in yöneteceği "İslam Karşıtlığı İle Mücadelede Proaktif İletişim ve Medya" konulu üçüncü oturumda da Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Edibe Sözen, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Özhan, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman ve Daily Sabah Yazarı Tülay Demir Oktay söz alacak.
 
Moderatörlüğünü Ankara Bilim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Başar Baysal'ın yapacağı, "Batı Toplumlarında İslam Karşıtlığı: Siyaset ve Gündelik Yaşam" temalı çevrimiçi oturumda ise Exeter Üniversitesi'nden Doç. Dr. Amina Yaqin, Akademisyen-Yazar Dr. Lawrence Pintak ve Londra Üniversitesi'nden Dr. Simon O'emeara konuşmacı olacak.

2. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu açış konuşmasını RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yaptı.

Şahin “İslamofobi en kısa tanımıyla İslam düşmanlığıdır. İslam'a karşı anlamsız ön yargı ve akıl dışı nefret olarak tanımlanabilecek İslamofobi, dünyada yer etmiş bir "hastalık" olarak adlandırılabilir. Medyanın her alanında islam karşıtı görüntüler yayınlamaktadır. İslam düşmanlığını yaymanın yeni yeni yollarının bulunduğunu görmekteyiz. Dijital medyayı da basılı medya kadar silah gibi kullana bilinmektedir'' dedi.

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun: “Müslüman toplumlar her geçen gün daha fazla nefret söylemiyle karşılaşıyor. 2022 verilerine bakılınca İslam düşmanlığının giderek arttığı görünüyor. Avrupa genelinde Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarının sadece %17'si işleme geçirilmiştir.

Forum da konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş İslam düşmanlığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erbaş ““İslam ne yazık ki haksız ithamlara maruz kalmaktadır. Sistematik kara propaganda için medya da araç olarak kullanılmaktadır. İslamofobi, hain ve karanlık bir projenin adıdır. İslam düşmanlığının ardına kirli çıkar ilişkileri ve ırkçılık anlayışı vardır. Emperyalist ideallerle üretilen nefret dili medyada ve sosyal mecralarda sorumsuz bir şekilde kullanılmaktadır. Müslümanlar ise bir temsil sorunu yaşamaktadır, İslamı en güzel ve layıkıyla temsil etmeliyiz.Medya nesnellikten uzaklaştıkça yalan makinesi haline gelebilmektedir. İslam düşmanlığı İle mücadelede yeni nesil bilişim araçlarının en etkin şekilde kullanılması gerekmektedir, stratejik bir iletişim diline ve yöntemine ihtiyacımız vardır” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy : İslam bütün iftiralara milyarlarca Euro harcanarak yürütülen, siyasetten sanata her şeyin alet edildiği algı yönetimine rağmen bugün de dünyanın en hızlı yayılan dinidir. Bundan da çok rahatsızlar ve her yolu deneyerek bu rahatsızlıklarını ortaya koyuyorlar.

Algı yönetimine rağmen bugün dünyanın en hızlı yayılan dini İslam’dır. İnsana verdiğimiz değeri ırkına, diline, dinine göre sınıflandırmadık. Hiçbir yalan hiçbir iftira bizi özümüzden ve değerlerimizden koparamaz''


Ayrıntılar gelecek...

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 5
  • 4
  • 0
  • 5
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • V
    Vatandaş
    2 yıl önce

    Ülkemizin köklü baş belalarından biri bu sektör.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English