Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Uzman erbaşlar, terörle mücadele için hazır

Anadolu Ajansı haberine göre;

İZMİR (AA) - İzmir'deki Yeni Foça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Okul Komutanlığında "33. Dönem Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu"nu tamamlayan 853 kursiyer mezun oldu.


İzmir'in Foça ilçesindeki okulda 26 hafta boyunca toplumsal olaylara müdahale, muhabere, harita ve silah bilgisi, patlayıcı madde, tuzaklarla mücadele ile atış eğitimi alan uzman erbaş kursiyerler için mezuniyet töreni düzenlendi.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, komando uzman erbaşlar katılımcıların huzurunda komando andı içti.


Kursu birincilikle bitiren uzman erbaşın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil tarafından dereceye girenlere mezuniyet ve başarı belgeleri ile hediye verildi.


Korgeneral Çitil, 26 haftalık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 739 jandarma, 114 deniz kuvvetleri mensubu olmak üzere toplam 853 uzman erbaşın Jandarma Genel Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı saflarında göreve başlamaya hak kazandığını bildirdi.


Mezunlara yeni görevlerinde başarı dileyen Çitil, "Jandarma Genel Komutanlığı olarak geçmişten bu zamana kadar milletimizin huzur ve güvenliğini başarı ile sağlayan meslektaşları gibi bu genç silah arkadaşlarım da 'Gitmediğin yer, kontrol etmediğin alan senin değildir' prensibiyle vatandaşlarımızın arasında daha görünür ve erişilebilir olarak kutsal vatanımızın her karış toprağında gece ve gündüz demeden görev yapacaklardır." diye konuştu.


Çitil, kursiyerlere, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in selam ve tebriklerini de iletti.


Okul Komutanı Jandarma Albay Ahmet Çetin ise temel hedeflerinin, vatan ve millet sevdasıyla dolu aklı ve bilimi rehber edinen ahlaki ve mesleki değerlere gönülden bağlı uzman erbaşlar yetiştirmek olduğunu söyledi.


Törende, öğretmen ile kursiyerler, yakın boğuşma ve kuleden iniş gösterileri sundu. Gösterinin sonunda Türk bayrağı açan komandolar, katılımcılardan alkış aldı.


Program, Jandarma Mehteran Birliğinin gösterisinin ardından dua okunması ve tören geçişiyle sona erdi. Bu sırada gerçekleştirilen "helikopterle üzüm salkımı" gösterisi ilgiyle izlendi.


Törene, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, ilçe protokol üyeleri ile aileleri katıldı.


- Duygusal anlar yaşandı


Tören için Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen aileler, duygusal anlar yaşadı.


Oğlu Uzman Çavuş Burak Karagöz ile bir araya gelen anne Azime Karagöz, çok mutlu olduğunu ve oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "6 aydır oğlumla ayrıydım. Çok mutluyum, çok sevinçliyim oğluma kovuştum. Herkes evladına kavuşsun inşallah." diye konuştu.


Uzman Çavuş Burak Karagöz de "Şu an çok mutluyum. Mutluluk gözyaşlarım bunlar. 6 ay sonra kavuştuk ailemizle. Güzeldi, zorluydu. İyi günümüz de oldu kötü günlerimiz de. Çok şükür bitirdik." ifadelerini kullandı.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English