Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Üniversite adayları KMÜ ve hedefledikleri bölümü yakından tanıyacak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile üniversite adayı gençlere önemli bir rehberlik hizmeti sunulacak. Karamanlı lise son sınıf öğrencileri KMÜ’de hem üniversite havasını soluyacak hem de okumak istedikleri bölümü, derslerine katılarak daha yakından tanıyacak.

Üniversite adayları KMÜ ve hedefledikleri bölümü yakından tanıyacak
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iki ayrı iş birliği protokolü imzalandı. Protokollerden ilki lise son sınıfta öğrenim gören üniversite adayı gençlerin KMÜ’yü ve hedefledikleri bölümü daha yakından tanıyabilmelerine ortam hazırlayacak rehberlik faaliyetini içeren proje oldu. 

Proje ile KMÜ; tüm bölümler için o ana bilim dalını en iyi tanımlayan üç dersin proje başvuru sayfasına eklenmesini sağlayacak. Gönüllü olarak üniversiteyi ve okumak istediği bölümü daha yakından tanımak isteyen lise son sınıf öğrencileri, KMÜ’de belirlenen derslere katılabilecek. 

''ÇOK ÖNEMLİ BİR REHBERLİK HİZMETİ''
Protokol KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan tarafından imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Namık Ak, üniversiteye giriş sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ni ve öğrenim görmeyi hedefledikleri bölümleri daha yakından tanımaları için onlara bir imkan sunduklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Namık Ak ''Üniversite adayı gençlerimizin gönüllü katılımlarını içeren projeye ilginin yüksek olmasını bekliyoruz. Karaman merkezdeki lise son sınıf öğrencilerimiz okumak istedikleri bölümlerdeki derslere katılarak şimdiden üniversite havasını teneffüs edecek. Bu iş birliği ile liselilere üniversitemizin kapılarını açıyor ve onlara yükseköğretim öncesi çok önemli bir rehberlik hizmeti sunuyoruz. Bir başka ifadeyle Karamanlı gençlerimizi üniversite hayatına hazırlamaya ve motivasyonlarını artırmaya çalışıyoruz’’ dedi. 

‘UMUTLAR AKADEMİSİ’ PROJESİ EĞİTİMİ 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen 'KMÜ-Umutlar Akademisi’ projesi ile ilgili fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu sekreterlerine yönelik bir eğitim gerçekleştirildi. Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Arş. Gör. Yunus Emre Büyükbasmacı, Karaman'da bulunan liselerde öğrenim gören lise son sınıf öğrencilerinin isteğe bağlı olarak projeye katılım gösterebileceğini belirtti. Arş. Gör. Büyükbasmacı, öğrencilerin proje ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde hayal ettikleri bir bölümde derslere katılması ve bölüm hakkında bilgi edinmesinin amaçlandığını ifade etti. 

KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Yüksek Mühendisi Hamit Bahçel ise, 'KMÜ-Umutlar Akademisi Yönetim Sistemi'ni katılımcılara anlattı. Bahçel, projenin yazılımının tamamen KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapıldığını vurguladı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE İKİNCİ PROTOKOL
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki ikinci iş birliği ise TÜBİTAK 4007 'Piri Reis Bilim Şenliği'ne yönelik oldu. Rektör Prof. Dr. Namık Ak ile Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın imzaladığı protokolün içeriğinde 22-24 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek TÜBİTAK 4007 'Piri Reis Bilim Şenliği'ne ilişkin proje ve faaliyetler yer aldı.

İmza töreninin ardından değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Namık Ak, TÜBİTAK 4007 'Piri Reis Bilim Şenliği' projesinin gerçekleştirilmesinde üniversite olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yapacaklarını belirtti. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English