DOLAR : 42,88₺
EURO : 50,28₺
STERLİN : 57,48₺
GRAM : 6.024,14₺
ÇEYREK : 9.908,52₺
CUMHURİYET : 39.314,88₺
Eğitim

TÜİK Başkanlığına Erhan Çetinkaya atandı

Eklenme: 29.01.2022 - 01:53 Güncelleme: 29.01.2022 - 02:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı görevini yürüten Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in yerine Erhan Çetinkaya atandı.

TÜİK Başkanlığına Erhan Çetinkaya atandı
Reklam alanı
Konuya ilişkin atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı görevini yürütmek üzere görevlendirilen Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in görevi sonlandırıldı.

Dinçer'den boşalan TÜİK Başkanlığına Erhan Çetinkaya atandı.

ERHAN ÇETİNKAYA KİMDİR?
1981 yılında Malatya'da doğan Erhan Çetinkaya, ilk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamladı. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 2004 yılında mezun olan Erhan Çetinkaya 2004-2005 yılları arasında Cybersoft Enformasyon Teknolojileri'nde analist ve proje mühendisi olarak çalıştı. 2005 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda göreve başlayarak 2012 yılına kadar Denetim ve Risk Yönetimi dairelerinde banka denetimi ve bankacılık mevzuatı konularında çalışan Erhan Çetinkaya, daha sonra ABD'de Duke Üniversitesi The Fuqua School of Business'tan MBA (İşletme Yüksek Lisansı) diplomasını alarak 2014 yılında tekrar BDDK'daki görevine döndü. 2015 yılında Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak görevlendirildi. Eylül 2017'den Aralık 2019'a kadar Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'de Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdüren Erhan Çetinkay 20 Aralık 2019 tarihinde BDDK Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı.



 

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 4
❤️ 2
😊 15
😡 19
👎 20
😂 2
😢 2
😲 6
Toplam 70 tepki

Yorumlar

  • Haydar 1419 gün önce

    E sonun digerleri gibi yalan söylemekten zamanı gelince hesapta verecen

  • Adem 1419 gün önce

    Eh Ocak Enflasyonu sıfır çıkar artık :)

  • Ali Gül 1419 gün önce

    Adam değiştirme ile kağıt üzerinde enflasyonu düşürmeye çalışıyorlar.

  • konyali esnaflar 1419 gün önce

    demekki adamda sonunda bu pahaliligi saklayamamis gidecegi belli idi yeni gelen ne kadar saklar artik

  • erdem 1419 gün önce

    istatistiklerde AB yi yakalayacağız yuppppiiiiii

  • Xyz 1419 gün önce

    Artık aylık enflasyon 0.1 0.2 en fazla 0.5 olarak açıklanır adam vicdan yapıp yüzde 13 açıklamıştı Aralık enflasyonunu

  • Hamzaa 1419 gün önce

    Hayırlı olsun;eflasyon artik % 5 olur

  • Sinan 1419 gün önce

    Enflasyon oranı hesabı onun da ne kadar yandaş olduğunu gösterecek. Umarım yanılırım ama pek zannetmiyorum. Yoksa oraya atanmazdı.

    • Ali 1419 gün önce

      Hakettik referandumda evet demek le yeni sistem buysa kamu kurum felan bagimsizligini yitirdi demek tek kisi nederse o olacak demekki bu yeni sistemde .ocak ayinda gelen zamlar belli .enfilasyon yuzde 15 in uzerinde goruluyor

Yorum Yap