Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu Belediyesi'nden eğitime büyük destek! Türkiye'de birinci...

Eğitim ve kültüre olan katkılarıyla adından sıkça söz ettiren Selçuklu Belediyesi, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde de kütüphaneleriyle eğitime katkı sağlayacak.

Selçuklu Belediyesi’nden eğitime büyük destek! Türkiye’de birinci...
Türkiye’de kütüphane sayısı ile yerel yönetimler arasında birinci olan Selçuklu Belediyesi, şehrin eğitim ve kültür hayatına önemli katkıda bulunuyor. 2016-2017 eğitim yılının başlamasıyla birlikte faaliyete geçen Selçuklu Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu ve İMKB Ortaokulu kütüphaneleri il kütüphane sayısını 26’a çıkaran Selçuklu Belediyesi, 231 bin kitap ile 65 bin 811 üyeye hizmet veriyor. Eğitim yılı içerisinde Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi ve Sancak Ortaokuluna iki kütüphane daha kazandırılacak.

Tek üyelik ile bütün kütüphanelerden faydalanabilirsiniz

26 kütüphane, 231 bin kitap ile okurlara hizmet veren Selçuklu Belediyesi kütüphanelerinden 1 yılda 266 bin 741 kişi sadece kitap alışverişi (internet ve etüt hizmetleri hariç) yapıyor. Kütüphanelerinde 65 bin 811 üyesi bulunan Selçuklu Belediyesi, yılda 3 sefer kitapları güncelliyor. Öğrencilerin yanı sıra tüm vatandaşların da yararlanabildiği kütüphanelerin herhangi birine üyelik tüm kütüphanelerden faydalanmak için yeterli. Okurlar, herhangi bir kütüphaneden aldığı kitabı, istedikleri kütüphaneye teslim edebiliyorlar.

Dezavantajlı gruplara kitap ve internet erişimi

Selçuklu Belediyesi tarafından geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında Tepekent ve Başarakavak’ a kazandırılan kütüphaneler, dezavantajlı grupların kitap ve internet erişimine büyük katkı sağladı. Tepekent İmam Hatip Ortaokulu ve Başarakavak İlkokuluna kazandırılan kütüphaneler ile hem öğrenciler hem de vatandaşlar kitap ve ücretsiz internet erişimine sahip oldular. Özellikle öğrencilerin inceleme ve araştırma yapmalarına olanak sağlayan bu hizmetler, vatandaşların istedikleri bilgiye hızlı ve zahmetsiz bir şekilde ulaşmalarını sağlıyor.

Vatandaşların kitaba kolaya ulaşmasını amaçlıyoruz

Selçuklu Belediyesi’nin kütüphanecilik çalışmaları ile Türkiye’nin öncü belediyeleri arasında yer aldığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “26 kütüphanemiz, 231 bin kitap ve 65 bini aşkın üye ile Selçuklu halkına hizmet ediyor. Amacımız, öğrencilerimizin ve Selçuklu’da yaşayan halkımızın kendisine en yakın mekanlarda kitaba ulaşmasını ve kütüphanelerimizi sürekli güncelleyerek, süreli yayınları takip ederek onların bilgiye ulaşımını sağlamak. 2016-2017 eğitim öğretim yılında da kütüphanelerimiz ile öğrenci ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Selçuklu Belediyesi 26 kütüphanesi ile yerel yönetimler arasında birinci sırada yer alıyor. Selçuklu Belediyesini 16 kütüphane ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi takip ediyor.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • EP
    Emekli polis öncel AKIN
    8 yıl önce

    sayın başkan sancak orta okulunun bahçesi yani okulun içi nezaman tozdan topraktan çamurdan kurtulacak burayada el atarsanız seviniriz çocuklarınız perişan selamlar saygılar.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English