Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Özbekistanlı Tarihçiler NEÜ’de Yaz Okulu Programı’na Katıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü, Özbekistan Tarih Enstitüsü ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) paydaşlığında yürütülen Yaz Okulu Programı tamamlandı.

Özbekistanlı Tarihçiler NEÜ’de Yaz Okulu Programı’na Katıldı
Türkiye - Özbekistan ilişkilerinde yeni bir döneme girilmesiyle birlikte iki ülke arasında hemen her alanda önemli iş birliği projeleri yürütülmeye başlandı. Bu çerçevede eğitim alanında da Necmettin Erbakan Üniversitesinin çeşitli birimleri Özbekistan’da birçok yükseköğrenim kurumu ile temasa geçerek iş birliği protokolleri imzaladı. Bu doğrultuda birtakım projelerin hayata geçmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Bu projelerden biri olan Yaz Okulu Programı’nın açılış töreni NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde gerçekleştirildi. 

Törene, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Özbekistan Tarih Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Azamat Ziyo, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Birekul, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yakup Kaya, Öğr. Üyesi Dr. Ruhi Can Alkın, NEÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemal Özcan, Özbekistan Tarih Enstitüsü mensupları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

NEÜ’nün Özbekistan yüksek öğrenim kurumları ile yapılacak olan iş birliklerine büyük önem verdiğini belirten NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, bu yolda yapılacak bütün çalışmaların tüm imkanlar seferber edilerek destekleneceğini açıkladı. Mızırak, programa katkı sağlayan TİKA’ya da özel teşekkürlerini ifade etti. 

Özbekistan Tarih Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Azamat Ziyo ise, Özbekistan’ın uzun yıllar kendi tarihlerini öğrenme konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını, bu alanda yetişmiş elemanın son derece az olduğunu belirterek, NEÜ ile yapılan bu iş birliği projesinin uzman tarihçilerin yetiştirilmesine büyük katkılar sağlayacağını vurguladı. Ziyo, böyle bir iş birliği imkanından dolayı paydaş kurumlara teşekkür etti. 

Açılış konuşmalarının ardından tören, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Demirci ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Berk’in sunumlarını gerçekleştirdiği oturum ile devam etti. 

Özbekistan’dan gelen heyet, bir hafta süren Yaz Okulu Programı’nda, Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi ziyaretinin yanı sıra Konya’nın tarihi ve turistik yerlerini görme imkanı da buldu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English