Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz:

"(Orman yangınları) Orman Genel Müdürlüğü ve ateş savaşçısı orman mühendisi, memur ve işçilerimiz ve vatandaşlarımız bu noktada başarılı bir sınav vermişlerdir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, 28 Temmuz-12 Ağustos'ta çıkan orman yangınlarıyla mücadelede orman mühendisi, memur ve işçiler ile vatandaşların başarılı bir sınav verdiklerini söyledi.


Türkyılmaz, Oda Merkezi'ndeki basın toplantısında, "Ormancılık Politikalar ve Bilim Kurulu"nun Akdeniz ve Ege bölgelerinde söz konusu dönemde yaşanan orman yangınları hakkındaki ön inceleme raporuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Söz konusu dönemde 56 ilde 302'si orman, 247'si ziraat alanında olmak üzere 549 noktada yangın çıktığını dile getiren Türkyılmaz, bilim adamlarının, nemin yüzde 20'nin altında kaldığı, sıcaklığın 40 derecede seyrettiği, rüzgarın saatteki hızının da 40 kilometreye ulaştığı yangın durumlarında söndürme çalışması yapılamayacağına ve yerleşim yerleriyle can güvenliğini sağlamak haricinde bir çalışma yapılmaması gerektiğine yönelik açıklamalarda bulunduklarını ifade etti.


Türkyılmaz, "Akdeniz ve Ege bölgelerimizden başlayıp 56 ilimizde cereyan eden yangınlarda nemin yüzde 9 seviyelerine kadar indiği, sıcaklığın 40 derece seviyelerinde seyrettiği, rüzgar hızının da 50 kilometrenin üzerine çıktığı bir dönemde, 16 günlük bir zaman diliminde 549 noktadaki yangın kontrol altına alınmıştır. Bu da şunu göstermektedir ki Orman Genel Müdürlüğü ve ateş savaşçısı orman mühendisi, memur ve işçilerimiz ve vatandaşlarımız bu noktada başarılı bir sınav vermişlerdir." dedi.


- "Hava filosu envanterine helikopter ve uçak alınmalı"


Türkyılmaz, yangın ve sel gibi afetlerin öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlere ayrıntılı ve bilimsel verilerle yaklaşma amacıyla 16 Ağustos'ta "Orman Mühendisleri Odası Ormancılık Politikalar ve Bilim Kurulu" olarak faaliyete başladıklarını ve yangınlara ilişkin ön inceleme raporu hazırladıklarını anlatarak, şunları kaydetti:


"Yangın ve sel öncesinde, yaşandıktan sonraki müdahale süreçleri, yangın ya da sel sonrası alınması gereken tedbirler konusunda artık detaylı düşünme ve bilimsel verileri masaya yatırma dönemindeyiz. Bu konuda Orman Mühendisleri Odası Ormancılık Politikalar ve Bilim Kurulu, çalışmalarını başlatmış olup çalışmalar sonucunda çıkacak olan raporu gerek ülkemizin gerekse tüm doğa çevre ve orman sevgisine sahip kamuoyunun bilgisine sunacağız."


Türkyılmaz, sahadaki gözlemlerinin sonucunda yangınlarla mücadelede hava filosu ve kara birliklerinin önemine yönelik somut veriler ortaya çıktığını belirterek, "Devletimizin hava filosu envanterine, Türkiye ormanlarının arazi yapısının dağlık ve kırık olması nedeniyle, helikopter öncelikli olmak kaydıyla helikopter ve uçak alınması, Orman Genel Müdürlüğünün işçi, memur, mühendis açısından insan kaynağı açığının derhal ve ivedilikle giderilmesi gerektiği sonuçları net bir şekilde ortaya çıkmıştır." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”