Türk Kızılayı Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Murat Güler, Meram Tantavi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Konya Kan Bağış Merkezi iş birliğiyle yürütülen projenin örnek olduğunu söyledi.
Ülke genelinde başarılı birçok projeye imza attıklarını ifade eden Güler, projeye destek verenlere teşekkür etti.
İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, kan bağışçısı da yetiştirdiklerini belirterek, "Şehrin bütünleşmesi, canlı olması noktasında projeyle önemli bir yerdeyiz. 2019'da başladık, salgın döneminde dahi arkadaşlarımız destan yazdı." diye konuştu.
"17 bin 676 bağışçıyla 53 bin 28 kişiye umut olmuşuz"
Kurumların birlikte çalışmasının elde edilen başarılarda büyük önem taşıdığına dikkati çeken Büyük, şunları kaydetti: "Okullarımız, öğretmenlerimiz kampanya yapmak istediklerini belirterek, başvuruda bulunuyor. Belirli çalışmalardan sonra öğretmen arkadaşlarımız kendi öğrencileriyle çalışmalar yürütüyor. Öğrencilerimiz de o ayın gündemini evde kampanya olarak belirliyor. İki yılda 17 bin 676 bağışçıyla 53 bin 28 kişiye umut olmuşuz. 11 bin 354 öğretmenimiz kampanya faaliyetlerinde görev aldı."
Büyük, çalışmanın Kızılay ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sürdürülebilirliği devamlı kontrol edilen ve canlı tutulan değerli bir proje olduğunu sözlerine ekledi.
"Türkiye'ye model olduğumuza inanıyoruz"
Büyük, projeye duyulan ilginin mutluluk verici olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bu çalışmalarla okullardaki eğitimin havası, kalitesi, başarısı da değişmeye başladı. Bütün okullarımız güzel bir yarışın içine girdi. Sonuçta baktığımızda Kızılay verilerine göre, Konya'da kan bağışında büyük bir artış olduğunu gördük. Öğrenciler, annelerini, babalarını ve ablalarını kan bağışı için ikna ediyor. Konya'da bu proje kapsamında Türkiye ortalamasının çok üzerinde kadın kan bağışçısı ortaya çıktı. Proje çerçevesinde yaptığımız çalışmayla Türkiye Kızılay Genel Başkanlığı tarafından Müdürlük olarak 'kurumsal bağışçı platin madalyası'yla ödüllendirildik. Öğrencilerimizi daha bilinçli kan bağışçısı haline getirmek için öğretmenlerimiz ve velilerimiz birlik olduk.
Program, okullara belge takdimi ve akabinde sergi alanının gezilmesi ile tamamlandı.
Proje başladığından bu yana, Kızılay görevlileri, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler büyük bir ekip çalışmasıyla faaliyet yürüttüler. Konya'nın 31 ilçesinde öğrenci ve veliler kan bağışı konusunda bilgilendirildi.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.