Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Minik sanatçıların "kedi" temalı eserleri Esenler'de sergileniyor

Esenler Belediyesi Sanat Evi kurslarına katılan 30 öğrencinin seramik ve resimlerinden oluşan serginin ziyaretçilerine kedi maması hediye edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Esenler Belediyesi, 17 Şubat Dünya Kediler Günü dolayısıyla tamamı çocukların eserlerinden oluşan "Resim ve Seramik Sergisi"ne ev sahipliği yaptı.


Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde törenle ziyarete açılan sergi kapsamında, kedi fotoğraflarından bir seçki de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) kurslarında eğitim alan 30 minik öğrencinin "kedi" temalı seramik çalışmaları ve resimlerinden oluşan serginin ziyaretçilerine kedi maması hediye edildi.


Sergi salonuna gelen, mekanın maskotu olarak tanınan "Köpük" adlı kedi de minik sanatçıların ilgisiyle karşılaştı.


- "Hayvan sevgisi merhameti güçlendiriyor"


ESEV kurslarında 4 yıldır eğitim veren serginin küratörü Kader Peker, AA muhabirine, hayvan sevgisinin insanların merhametini güçlendirdiğini söyledi.


Seramik atölyesini 1,5 yıl önce kurduklarını ve çocuk gruplarını da programa dahil ettiklerini belirten Peker, "Bu sergide eserleri olan çocuklar, 6-13 yaş aralığında ve birçoğu 4 yıldır derslerime katılan öğrenciler. Daha önce resim kursuna geliyorlardı, şimdi de seramik kursundalar." dedi.


Peker, çocukların hayvanlara sevgisinin pekişmesi için hem seramik hem de resimlerin yer aldığı sergiyle Dünya Kediler Günü'nü kutlamak istediklerini dile getirdi.


- "İnsanoğlu kedinin de köpeğin de filin de hakkını gözetmek zorunda"


ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, konuşmasında Dünya Kediler Günü'ne değinerek, "Eşref-i mahlukat olarak Allah tarafından tayin edilmiş insana canlı ve cansız her şey emanet edilmiştir. İnsanoğlu kedinin de köpeğin de filin de taşın da toprağın da suyun da hakkını gözetmek zorundadır." değerlendirmesini yaptı.


Allah'ı sevmenin yollarının hayvanları, eşyayı, insanları, peygamberleri ve toplumu sevmekten geçtiğini dile getiren Kömür, "Kedilerin ve bütün hayvanların bizim inancımıza göre kıymeti vardır. Hayvan sevgisi, insanda bir merhamet uyandırır, sevgi, dostluk ve bir ilişki biçimi kazandırır. Hayvanlarla iyi geçinen, insanlarla da iyi geçinir. İnsanlarla iyi geçinen de Rabb'imizin sevdiği bir insan olur." diye konuştu.


Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ise eserleri hazırlayan çocuklara ve serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


Kedileri ve hayvanları sevmenin önemine dikkati çeken Cerrahoğlu, "Süleyman Peygamber'in ordusu karınca yoluna denk geliyor ve karıncaların incinmemesi için ordu yolunu değiştiriyor. Böyle bir medeniyetin çocuklarıyız." dedi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”