Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram’da duygu dolu istiklal marşı yarışması

Meram Belediyesi’nin ‘Yeni Nesil Eğitim’ sloganıyla hayata geçirdiği Meram Gelişim Akademisi kapsamında anaokulu öğrencilerine yönelik İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bir neslin geçmişini bilmesi, bu günlere nasıl gelindiğini idrak edebilmesi çok kıymetli. İstiklal Marşımız nesillerimize tarihimizi aktarma noktasında büyük anlam ifade ediyor” açıklamasında bulundu.

Meram’da duygu dolu istiklal marşı yarışması
Meram Belediyesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde hayata geçirilen Meram Gelişim Akademisi (MEGA) ilçede eğitim gören tüm öğrencilere ulaşmaya devam ediyor. Hayata geçirildiği ilk günden bu yana farklı etkinlik ve programlarla eğitime önemli derecede katkı sağlayan MEGA projesi kapsamında bu sefer de anaokulu öğrencilerine yönelik İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, eğitimciler, aileler ve minik öğrenciler katıldı. Yarışmada derece elde eden öğrenciler sahneye çıkarak İstiklal Marşı’nı okurken, salonda duygu dolu anlar yaşandı.
“MEGA İLE MERAM’DA KOORDİNELİ ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDECEK”
MEGA kapsamında bir güzel faaliyete daha şahitlik ettiklerini kaydeden Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, “MEGA ile Meram’da eğitim gören tüm sınıflara yönelik farklı etkinlikler düzenleniyor. İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümü münasebetiyle bugün de okul öncesi öğrencilerimizle güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Programda emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza, değerli anne babalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Meram Belediyemiz ile birlikte ilçemizde eğitime dair güzel işlere imza atıyoruz. Başarıyı daha yükseğe taşımak için koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde görüş belirtti.
“İSTİKLAL MARŞI’NI ÇOCUKLARIMIZ OKUDUĞUNDA BİR BAŞKA DUYGU YAŞIYORUZ”
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, öğrencilerin İstiklal Marşı’nı okudukları esnada duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade ederken, “Ailelerimizin çocuklarının yetişmesinde gösterdiği özveri çok önemli. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ancak özel teşekkürü öğretmenlerimize etmek istiyorum. Çocuklarımızın gelişimine sağladıkları katkı o kadar değerli ki. Tüm öğretmenlerimizin yaşları kaç olursa olsun saygıyla ellerinden öpüyorum. Günlerce İstiklal Marşımızı dinlesek bıkmayız, usanmayız ve aynı duyguyu yaşarız. Küçük yavrularımız okuduğunda ise gerçekten bambaşka bir ortam oluşuyor. Bir neslin geçmişini bilmesi, bu günlere nasıl gelindiğini idrak edebilmesi çok kıymetli. İstiklal Marşımız da nesillerimize tarihimizi aktarma noktasında büyük anlam ifade ediyor. Tüm çocuklarımızı ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum. Bu vesileyle İstiklal Marşımızın Kabulünün 101. yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum. Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” açıklamasında bulundu.
Yarışmada başarılı olan öğrenci ve öğretmenlere hediyeleri takdim edilirken programın sonunda Başkan Kavuş öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 1
  • 3
  • 3
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English