Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Marmara Üniversitesi öğrencilerinden Konya’daki okula kitap desteği

Marmara Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri, Konya’nın Kulu ilçesindeki okula bin 600 kitap desteğinde bulundu.

Marmara Üniversitesi öğrencilerinden Konya’daki okula kitap desteği
İstanbul Marmara Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri kitapları Kırkpınar İlkokulu ve Ortaokuluna getirerek hazır hale getirilen kütüphane raflarına yerleştirdi. Kulüp üyeleri, Türk klasikleri, dünya klasikleri, 100  temel eser, bilim kurgu, akıl ve zeka oyunları alanından toplamda bin 600 kitap desteği sağlayarak okulun kitap ihtiyacını giderdi.

Marmara Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü Başkanı Hüseyin İnci KONTV Kulu Muhabirine konuştu. İnci yaptığı açıklamada, ‘’İsmim Hüseyin İnci. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Marmara Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü olarak İstanbul’dan 13 arkadaşımla birlikte buraya geldik. Niyetimiz burada iyilik bizde başlar hareketiyle yarınlarımız olan geleceğimiz olan bu arkadaşlara kitapları ulaştırmak istiyoruz. İstiyoruz ki bu arkadaşlarımız kitapları okusunlar. Yarınlarımız bu şekilde kıymetlensin. Bu topraklardan geleceğin bilim insanları, fikir insanları, sanatçıları çıksın istiyoruz. Biz kulüp olarak önce kendimizi ardından çevremizi ve olursa daha da halkayı büyüterek acaba ne yaparız diye çözüm üreten bir topluluğuz. Bizler elimizden geldiğince topluma faydalı olmaya çalışıyoruz. Hepimiz öğrenci arkadaşlarımız kimimiz hukuk fakültesinde kimimiz işletme fakültesinde mezun olup bize yardımcı olan arkadaşlarımız var. Hep beraber el birliği ile ama daha çok gönül birliği ile çalışıyoruz. İstanbul’dan buraya geldik, zevkle neşeyle geldik hiç yorulmadık. Allah razı olsun bizi çok iyi karşıladılar.

Gönül sofrasında olduk, mutluyuz

Buradaki köy halkı bizi sevdi bizde onları sevdik. Buradaki köy halkına hane halkına çok müteşekkiriz. Bu durumdan dolayı çok mutluyuz. Öğrenci arkadaşlarımızı bizimle birlikteler bize yardımcı oluyorlar. Onların gözlerindeki ışığı gördüğümüz zaman biz diyoruz ki iyi ki gelmişiz. İyi ki buradayız. İstanbul’dan çıktığımız vakit İstanbul’da yağmur yağıyordu. Buraya geldik burada baharla karşılaştık. Hem maddi anlamda hem manevi anlamda burada bir bahar havası var. Buradaki gençlerin gönüllerindeki ateşi görebiliyoruz. İstiyoruz ki bu ateş sönmesin. Bizim okuma aşkımız devam etsin. İnşallah daim olsun. İstanbul’dan kucak dolusu selamlar. Çok teşekkürler.’’ dedi.

Sosyal Yardımlaşma Kulübü Üyesi Semra Kaya ise açıklamasında, ‘’Bugün Konya Kulu’da Kırkpınar köyündeyiz. Kütüphane açmak için geldik. Duyduk ki arkadaşlarımızın kitaplara ihtiyacı varmış. Diğer arkadaşlarımızın ve büyüklerimizin desteği ile buradayız. Çok teşekkür ediyoruz. Umarım kitaplarımız güzel şeylere vesile olur. Okumak gerçekten insanı özgürleştirir. Dileriz ki bu arkadaşlarımız kitapları okuyarak hem özgür olurlar hem de çok güzel yerlere gelirler. Burada olmaktan çok mutluyum. Köy hakli bizi çok güzel karşıladı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Köy muhtarımız, Okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler bizi çok güzel karşıladılar. Bizimle ilgilendiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum.’’

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan ise Marmara Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü üyelerine teşekkür ederek, ‘’ Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi hanımefendi sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘’Kütüphanesiz Okul Kalmasın’’ projesi kapsamında  Milli Eğitim Bakanlığımız, İlçe Kaymakamlığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleri ile ilçemizdeki okullarımızın tamamına  kütüphanelerimizi kurduk. Öğrenci sayımıza düşen kitap sayısında artış oldu. Bugün getirmiş olduğunuz hediye kitaplarla bu ortalama daha da yüksek olacak. Aslında tam olarak şu gerçekleşmeye başladı. Her yerde kitap okumaya başladık. Bu bizi çok mutlu ediyor. Bu anlamda Marmara Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübüne ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Hoşgeldiniz. İyi ki varsınız. ‘’ ifadelerine yer verdi.

Kulüp üyeleri daha sonra okulun bahçesinde çeşitli yarışmalar düzenleyerek minik öğrenciler ile doyasıya eğlendi.

Düzenlenen etkinliğe, Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, Kırkpınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Kaya, Okul Müdürü Servet Behzatoğlu, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 6
  • 1
  • 1
  • 6
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English