Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Laba'nın "E-Learning Algı Araştırması"nın sonuçları İstanbul'da açıklandı

NielsenIQ Non-FMCG Sektör Lideri Dilek Baylam: "Online eğitimleri tercih etme sebepleri arasında yüzde 59 oranıyla kariyere katkı sağlaması başı çekerken bireysel gelişimlerine katkı sağlaması nedeniyle tercih edenlerin oranı yüzde 57 olarak öne çıkıyor" "Yakın zamanda iş dünyası ile ilgili online eğitim satın aldığını belirten katılımcıların yüzde 72'si üniversitede öğrendikleri bilgilerin hızla eskidiğini söylüyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Uluslararası eğitim platformu Laba'nın, "NielsenIQ Türkiye" ile ülke genelinde yaptığı "E-Learning Algı Araştırması"nın sonuçları basın toplantısıyla duyuruldu.


Beşiktaş'taki bir kafede düzenlenen toplantıya Laba Üst Yöneticisi (CEO) Yevhen Feldman, Laba Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, NielsenIQ Non-FMCG Sektör Lideri Dilek Baylam ile çok sayıda davetli katıldı.


Tuzlakoğlu, burada yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs ile çevrim içi eğitim sektörü için yeni bir dönemin başladığını söyledi.


Pandemi döneminin evden çalışma modelinin şekillenmesinde etkili olduğunu, çalışanların bu sayede kişisel gelişimleri için daha çok zaman yaratabildiklerini belirten Tuzlakoğlu, "E-Learning Algı Araştırması"nın genel anlamda sektöre büyük bir katkısı olacağını dile getirdi.


NielsenIQ Non-FMCG Sektör Lideri Baylam ise pandemi ile birlikte yükselen bir trend haline gelen çevrim içi eğitimlerin katılımcıların kariyerleri ve iş yaşamını desteklemenin yanı sıra çalışma ile iş arama motivasyonlarında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.


Baylam, çevrim içi eğitimlerin özellikle aktif çalışma hayatı olanların en çok tercih ettiği yöntemlerin başında geldiğini vurgulayarak, "E-Learning Algı Araştırması'na göre online eğitim alanların yüzde 72'si, üniversitede öğrendikleri bilgilerin hızla eskidiğini dile getirirken, katılımcıların sadece yarısı üniversite diplomasını hedefledikleri kariyer ve maddi kazanç noktasında yeterli buluyor. Araştırma sonuçlarına göre, yakın zamanda iş dünyası ile ilgili online eğitim satın aldığını belirten katılımcıların yüzde 72'si üniversitede öğrendikleri bilgilerin hızla eskidiğini söylüyor." dedi.


Araştırmaya göre katılımcıların sadece yüzde 50'sinin üniversite diplomasının hedefledikleri kariyer için yeterli olduğunu düşündüğünün altını çizen Baylam, şöyle devam etti:


"Yüzde 54'ü ise kendi işini kurmasında ve çok kazanmasında üniversite eğitiminin etkili olacağını düşünüyor. Katılımcıların yarısı, daha az para kazanacağını bilse bile kesinlikle üniversitede eğitim gördüğü alanda çalışmak istediğini söylüyor. Online eğitimleri tercih etme sebepleri arasında yüzde 59 oranıyla kariyere katkı sağlaması başı çekerken bireysel gelişimlerine katkı sağlaması nedeniyle tercih edenlerin oranı yüzde 57 olarak öne çıkıyor. Sadece yeni şeyler öğrenmek istedikleri için online eğitim alan katılımcıların oranı ise yüzde 50. Katılımcıların online eğitim seçimlerinde etkili olan en önemli unsur ise yüzde 59 ile eğitmen kalitesi olarak öne çıkıyor."


- Araştırma sonuçları


Araştırma, 21-45 yaş arası aktif iş hayatına katılım sağlayan ve çevrim içi eğitim alan Türkiye genelindeki 506 kişiyle yapıldı.


İş dünyası ile ilgili eğitimleri hangi sıklıkla almayı tercih ettikleri sorusunun yöneltildiği katılımcıların yüzde 15'i "2 haftada 1", yüzde 10'u "3 haftada 1", yüzde 15'i ise "ayda 1 kez" seçeneğini tercih ettiğini belirtti.


Tüm katılımcılar özelinde bir değerlendirme yapıldığında ise ortalama olarak 1 kişinin yılda 9 kez çevrim içi eğitim satın alması dikkati çekti. Katılımcıların yüzde 31'i ise en çok kış mevsiminde çevrim içi eğitim satın almayı tercih ettiklerini belirtirken katılımcıların yüzde 29'u bu tercihin mevsime bağlı olmadığını kaydetti.


Araştırmaya katılanların yüzde 84'ü çevrim içi eğitimlerin yeniliğe teşvik ettiğini, yüzde 82'si ise iş verimini yükselttiğini ifade etti. Katılımcıların yüzde 88'i şirketlerin çalışanlarına özel eğitimler planlamasının motivasyonu artıracağını dile getirirken, yüzde 57'sinin eğitim ödemelerini şirketlerinin yaptığını kaydetti.


Araştırmaya katılanların yüzde 79'u ise iş seçiminde kurumun sunduğu eğitim fırsatlarını göz önünde bulundurduğunu ifade etti.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”