Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı" sona eriyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Yunus Emre Enstitüsünün (YEE), Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliği iş birliği ile Bosna Hersek'in bağımsızlığını yeniden kazanmasının 30. yıl dönümüne özel düzenlediği eğitim programı tamamlandı.


YEE İstanbul Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve üç hafta süren "Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı"nın kapanışına YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç katıldı.


Programın ardından AA muhabirine değerlendirmede bulunan YEE Başkanı Şeref Ateş, Bosna Hersek'i Türk kültürünün önemli bir damarı olarak tarif ederek, "Yani Boşnaksız Türk, Türksüz Boşnak olmaz." dedi.


Ateş, Bosna Hersek'in bağımsızlığını yeniden kazanmasının 30. yılında dünyada yaşayan Boşnakların ortak bir paydada toplanabilmesinin önemine değinerek, "Bunun için de öncelikle stratejik iletişimi bilen gençlere ihtiyaç olduğunu düşündük. Bu eğitimi uygulamalı bir şekilde 3 hafta boyunca Türkiye'de gerçekleştirdik. İlk hafta teorik eğitimler oldu. İkinci haftasında Boşnak gençler kendi bölgelerine dair stratejiler geliştirdiler ve son hafta ise katılımcılar aldıkları ödevler neticesinde içerik hazırlamaya başladılar. Bu programda 30 kişi yetişmiş oldu, benzerini Bosna Hersek'te de yapacağız ve bu sayede gönüllü barış elçileri yetiştirmiş olacağız." diye konuştu.


Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Alagiç ise Yunus Emre Enstitüsünün Balkanlardaki barışın daha da güçlendirilmesi adına oldukça önemli bir misyon edindiğine dikkati çekerek, özellikle diasporada bulunan sivil toplum kuruluşlarının gücünün Bosna Hersek için çok kıymetli olduğunu aktardı.


- "Türkiye'deki Boşnaklar, Boşnak diasporası değildir, çünkü biz buranın asli unsuruyuz"


İTO Başkanı Avdagiç ise Türkiye'de yaşayan Boşnakların Türkiye'yi anavatan olarak gördüklerine işaret ederek, "Bosna Hersek dışında yaşayan bütün Boşnaklara diaspora diyebiliriz, bunun tek istisnası Türkiye'dir. Türkiye'deki Boşnaklar, Boşnak diasporası değildir. Çünkü biz buranın asli unsuruyuz. O yüzden Türkiye'deki Boşnaklara kimsenin diaspora kavramını kullanmaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.


Kapanış programı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın, "Uluslararası İlişkilerde Güç Kavramı ve Kullanımı: Yumuşak Güç Eksenli Bakış" başlıklı konuşmasının ardından öğrencilere sertifikalarının takdim edilmesiyle son buldu.


Eğitimler, öğleden sonraki oturumda İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner'in "Kültür ve Sanatın Birleştirici Etkisi", Doç. Dr. Burak Küntay'ın "Lobicilik ve Baskı Grupları: Dünyadan Örnekler" ve Prof. Dr. Emel Topçu'nun "Daha Güçlü, Daha Müreffeh ve Daha Barış Dolu Bir Bosna Hersek Öngörüsünde Kadının Rolü" başlıklı konuşmalarıyla devam etti.


Yarın yapılacak atölye çalışmalarının ardından sona erecek programın ikinci etabının ise Saraybosna'da yapılması planlanıyor.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”