

Ceylan, her çalışmada öğrencilerini merkeze aldığını belirterek, şöyle devam etti: "Öğrencilerimin hangi alanlarda nasıl ön plana çıkacaklarını düşündüm. Okulumuzun fiziki imkanlarına ve öğrencilerimizin ilgisine göre de bazı branşlar belirledim. Çok sevdiğim bir söz var, 'Burada hiçbir balık uçmaya, hiçbir kuş yüzmeye zorlanmaz.' diye. Bu anlayışı benimsediğim için branşları fazla tutmaya çalışıyorum ki öğrencim hangisine ilgi duyuyorsa ona yönelebilsin. Öğrencilerim için, bocce, dart, hokey, ragbi ve floor curling branşlarını seçtim. 2018 ve 2019'da üst üste ragbide Türkiye şampiyonluğu elde ettik. Ragbide il ikincisi olan bir kız öğrencim, babası sonucu öğrenmek için aradığında, 'Aman baba ikinci olduk işte.' demişti. Artık çocuklarım ikinciliği beğenmiyor. Biraz öğretmenlerine benzediler galiba. İkinciliği beğenmeyen bir okul haline geldik."



"İsteyene bir taş parçası bile malzeme olabilir" dediler şampiyon oldular
Ceylan, hiçbir imkansızlık karşısında pes etmediklerinin altını çizerek, "Okulda ve öğretmenliğimin ilk yılında bir öğrencimle kaldırım taşlarıyla çalışarak Konya'da gülle şampiyonluğu elde etmiştik. Yine bir diğer öğrencimle temizlik sopalarıyla cirit çalışıp Konya üçüncülüğü elde etmiştik. Biz 7 yıldır, 'İsteyene bir taş parçası bile malzeme olabilir ' diyerek, bu anlayışla yola çıktık. Her zaman da başarıyı elde ettik." ifadelerini kullandı.



Okulda eğitim gören 7. sınıf öğrencisi Fatma Seher Buğday ise ileride beden eğitimi öğretmeni olmak istediğini paylaşarak, şunları kaydetti: "Beden eğitimi öğretmeni olduktan sonra Cansu hocam gibi öğrencilerimi destekleyip onların en iyisini başarması için uğraşmak istiyorum. Cansu hocam benim için annemden sonra örnek aldığım diğer insan. Bütün öğretmenlerimi çok seviyorum ama Cansu hocamın yeri ayrı. Cansu hocam hiç pes etmiyor ve her zaman ayaklarının üzerinde durabiliyor. Savaşan, zorluklara göğüs geren bir kadın. Onun azmi, çalışması ve çabası benim çok hoşuma gidiyor."

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılabilirsiniz.
Konhaber WhatsApp haber kanalı için tıklayınız!