Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da Türk ve dünya mutfağına şefler yetiştirilecek!

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesine kazandırılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla açıldı. 80 göz ocak, 20 adet bağımsız çalışma tezgahı, 20 adet fırın ve ızgaranın yer aldığı mutfak, öğrencilere teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürme imkanı sunuyor.

Konya’da Türk ve dünya mutfağına şefler yetiştirilecek!

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağının açılış programında konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal, “Bizlere hizmet etme imkanı veren Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a, sürece destek olan hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler, öğrencilerimizin kendilerini yetiştirebileceği bir mutfak bırakıyoruz. Hayalimiz, hedefimiz sadece Türkiye’de değil; dünyada da iş çıkarabilecek ustalar, şefler yetiştirebilmek, Selçuk Üniversitesi ve Turizm Fakültesi markasını bütün dünyaya taşıyabilmek. Öğrencilerimize çok güveniyoruz.” dedi. 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Gelecek nesillere bırakacak bir eserimizin olması gerekir. Bir hedef üzerine ilerlersek güçlü bir üniversiteyi, güçlü bir nesli yetiştirebiliriz diye yola çıktık. Açılışını yaptığımız Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağını devletimize yük olmadan, devletimizden yük alarak öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hizmet edecek şekilde iş adamlarımızın destekleriyle oluşturduk. Selçuk Üniversitesi, Türkiye’de en fazla bağış alan üniversiteler içerisinde. Bu önemli, çünkü toplumumuz bize güveniyor.” ifadelerini kullandı. 

 

Prof. Dr. Aksoy, “Uygulama alanı olmayan bir aşçıyı veya diş hekimini yetiştiremezsiniz. Selçuk Üniversitesi öyle bir üniversite olsun ki bir tarafta teoriyi, öbür tarafta da pratiği bir araya getirsin. İnanıyorum ki yakın zamanda Üniversitemizin uluslararası sıralamalarda göstermiş olduğu başarılar, aynı zamanda da YÖK tarafından da takdir edilecek. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağımızın hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. 

 

Konuşmaların ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağına katkıda bulunan iş insanlarına teşekkür plaketi verildi, açılış kurdelesi kesildi. 

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, misafirlere kendi pişirdiği köri soslu tavuklu makarnadan ikram etti. 

Açılış programına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Özdemir ve Tevfik Sayın, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, daire başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Her bir öğrencinin bireysel olarak pratik yapabileceği 80 göz ocağın, 20 adet bağımsız çalışma tezgâhının, 20 adet fırının ve ızgaranın yer aldığı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfakta, bireysel olarak en az 20, ikişer öğrencinin oluşturacağı grup çalışmalarında ise en az 40 öğrencinin çalışabileceği uygulama istasyonları yer alıyor. 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 6
  • 5
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ZA
    Zuhal alparslan
    136 gün önce

    Yanlız öğrencilerimi

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English