DOLAR : 42,89₺
EURO : 50,19₺
STERLİN : 57,44₺
GRAM : 6.043,20₺
ÇEYREK : 9.929,99₺
CUMHURİYET : 39.400,24₺
Eğitim

Konya Büyükşehir öğrencileri metaverse dünyasıyla buluşturdu

Eklenme: 17.06.2022 - 10:41

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere bilimi sevdirmek için hizmete sunduğu Bilim Tırı, öğrencileri metaverse dünyasıyla buluşturdu. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 30 bin 829 öğrencinin ayağına bilimi götüren Bilim Tırı’nda öğrenciler trafik kurallarını sanal gerçeklik gözlükleri ile oyun ortamında öğrenirken metaverse deneyiminin mutluluğunu yaşadı.

Konya Büyükşehir öğrencileri metaverse dünyasıyla buluşturdu
Reklam alanı
Konya Bilim Merkezi tarafından hizmete sunulan Bilim Tırı, Konyalı öğrencilerde bilime olan ilgiyi artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Her yıl eğitim öğretim yılında Konya genelinde okulları gezerek bilimin eğlenceli yüzünü öğrencilerle buluşturan Bilim Tırı, bu yıl 30 bin 829 öğrencinin ayağına bilim götürdü. Çocuklar Bilim Tırı’nda; anatomik modellerle vücudumuz, robotlar ile robotik kodlama, gezegenler ile evrenimiz, Dinazor T-Rex, vandegraf jeneratörü, hiperbolik delik, sterling, desibel ölçer, hanoi kuleleri ile fizik kuralları, el-göz-beyin koordinasyonu gibi birbirinden eğlenceli materyallerle hem eğlendi hem öğrendi.
ÇOCUKLAR METAVERSE İLE TANIŞTI
Günümüzün değişen ve gelişen teknolojik gelişmelerini de yakından takip eden Bilim Tırı, kendisini sürekli yenilemeye devam ederken sanal gerçeklik gözlükleri ile öğrencileri metaverse dünyasıyla buluşturdu. Sanal gerçeklik gözlükleri, kendilerini özel olarak hazırlanmış sanal ortamda hissetmelerini sağlayarak öğrencilere farklı bir deneyim yaşattı. Öğrenciler, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan oyun ile trafik kurallarını sanal gerçeklik gözlükleri kullanarak oyun ortamında öğrenme fırsatı buldu.

Bilimin eğlenceli yüzüyle tanışan özellikle sanal gerçeklik gözlüklerini çok beğenen öğrenciler, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nin öğrencilere bilimi sevdirmek amacıyla kurduğu Bilim Tırı; okullar, Kur’an Kursları, yaz okulları, festival ve çeşitli etkinliklerle birlikte bugüne kadar yarım milyondan fazla öğrenciye ulaştı.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 2
❤️ 0
😊 2
😡 7
👎 8
😂 0
😢 1
😲 1
Toplam 21 tepki

Yorumlar

  • Kul insan 1281 gün önce

    Çocuklarımıza manevi online yani tayyi mekan tayyi zamanda öğretilmelidir. İlim bilim teknoloji hepsi İslam\'ın başıdır. İlk Ayet İkra Ayetidir. Adem ve Muhammed aleyhisselam okula gitmedi. Allah cc ilim bilim teknoloji yükledi bilenlerden oldular. Cennetten dünyaya indi. Sitre\'i minteha ya çıktı. Bu teknoloji kimde var?

  • Ayşe 1281 gün önce

    Çocuklar zaten hep internetten çıkamıyorlar iyice hayal alemine girecekler çok üzülüyorum .birde iyi bişeymiş gibi lanse ediliyor .

Yorum Yap