Konya Büyükşehir Belediyesi, arıcılığın gelişmesi için Konya Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi olan ve daha önce müracaat eden şehir genelindeki bal üreticilerine “Modern Arıcılık” projesi kapsamında arıcılık ekipman desteğini sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde bal üreticilerine bu yıl ikinci kez ekipmanlarını teslim eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımsal ve hayvansal üretimle uğraşan çiftçilere desteklerinin sürdüğünü ifade etti.
Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte tarıma 277 milyon liralık destekte bulunduklarını kaydeden Başkan Altay, şöyle devam etti: “Bugün de bal üreticilerimize güneş paneli, bal dinlendirme kazanı ve bal sağım çadırlarını hediye ediyoruz. Böylece sadece bu yıl bal üreticilerimize verdiğimiz destek 2 milyon lirayı buluyor. Amacımız insanlarımızın gelirlerini artırmak; işçilik maliyetlerini düşürmek. Göksu Taşeli Projesi kapsamında Bozkır’a bal dolum tesisi kazandırıyoruz. Ayrıca, Büyükşehir olarak Güneysınır’a 1.2 milyon fide vererek lavanta bahçesi inşa ediyoruz. Lavanta balının da bölgede marka olmasını amaçlıyoruz. Çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ‘Üretim Sizden Destek Büyükşehir Belediyemizden.’ Hayırlı, uğurlu olsun.”
Konya Arı Üreticileri Birliği Başkanı Veyis Önder ise, “Biz ülke için varız. Herkesin üretmesi lazım. Üretmek için de yatırım yapmak lazım. Bu anlamda en büyük katkıyı da bize Konya Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, “Modern Arıcılık” projesi kapsamında daha önce başvurularını aldığı 31 ilçe, 321 mahallede 447 üreticiye bu yıl ikinci kez yüzde 50 hibe destekli arıcılık ekipman desteğinde bulundu. Büyükşehir, Konya’nın en uçta mahallesi bile olsa müracaat eden tüm bal üreticilerine ücretsiz eğitim ve teknik destek de veriyor.
Konya arıcılıkta; 1.029 işletme sayısı, 120.000 adet kovan sayısı ve ortalama 1.200 ton yıllık bal üretimi ile Türkiye’de önemli bir yere sahip.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
-
KU
Küçükbaş üreticisi
4 yıl önce
Konya büyükşehir Belediye Başkanımızdan küçükbaş üreticilerine destek bekliyoruz yem geçen yıl çuvalı 80 TL, şimdi 150 TL oldu, saman, arpa, kaba yem çok pahalı, büyükşehir yasasıyla tüm köyler büyükşehire bağlandı ve mahalle oldu dolayısıyla meralarda büyükşehire geçti en azından ülkemizin ve şehrimizin bu kıtlık sürecinde yerel besicilere meraya yem bitkisi ekilmesine müsaade edilmeli, ciddi manada şu anda yaylım hayvanları aç, koyun üretimi bu gidişle zaten çoban bulamıyoruz Konya da yarı yarıya düşer. Acil bir şekilde meraların belli alanlarına yem bitkisi 5 li 6 lı karışım ekilmesi gerekmektedir. Besiciye Ekim müsaadesi verilirse bunu herkes kendisi yapar. Konya da azımsanmayacak derecede bu işle geçim sağlayan aileler var.
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (0)
-
AA
BUNLAR DEMİR KOVAN MI NEDİR BİLEN VAR MI
-
Cevapla
-
Begen (0)
-
Begenme (0)
-
HA
Slm başkanım ben geçkaldım bende 10 kovan arı alacaktım nasip degil iş başkanım mevcut elimde 4000 goji berry barbum cinsi fidan var isterseniz bu fidanları ben belediyeye ucuz fiyata vermek istiyorum Habib akbulut yayla pınar mah atılgancad ballar sok no 10 meram Konya 05545654927
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (3)
-
K
Nasıl olurda Konya arıcılıkta birinci olmaz anlaşılır gibi değil. 1-Türkiye'nin en büyük Yüzölçümü, 2-Akdeniz ile sınır, Yani Mersin ve Antalya içlerine kadar açılma, toroslar, bal üretİmi için herşeye müsait. İPARD ile %50-60 hibe desteği, Projelerle KOP'tan yardım, hibe alma imkanı. Daha ne olacak? Armut düş, ağzıma düş mü olması gerekiyor? Ne bu ilgisizlik, umursamazlık? Şimdiye Konya mevcut Bal üreitminin 10 katı üretmesi gerekiyordu. Balıkçılıkta aynı. Heryer göl, gölet, baraj ama balıkçılık yok denecek kadar az. Karadeniz balıkçılığı bitti, marmara balıkçılığı bitti. Artık iç göl ve göletlerde yetiştirme balıkçılığı dönemi. Konya'nın balıkçılıkta bir numara olması gerekirken sondan birinci.
-
Cevapla
-
Begen (3)
-
Begenme (2)
-
demekki ilgi duyan cok az
-
A
Konya'da arının beslenme şansı var mı acaba? Gelen ballar hep ayçiçek balı . Flora yok kumdan mı bbal toplayacak mübarekler.