Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Büyükşehir Çocuk Meclisi'nin yeni başkanı Talut Kerem Cengiz oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde mevcut başkanın görev süresinin dolmasının ardından yeni başkan ve yönetim kurulu yapılan seçimle belirlendi.

Konya Büyükşehir Çocuk Meclisi’nin yeni başkanı Talut Kerem Cengiz oldu
Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde düzenlenen program, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra adaylar seçim öncesinde konuşmalar yaparak, projelerinden bahsetti.

Yeni başkan Talut Kerem Cengiz oldu
Mevcut başkanın görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimde Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin yeni başkanı ve yönetim kurulu belirlendi. Üç adayın yarıştığı ve büyük heyecana sahne olan seçimi, Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortaokul bölümü 6. sınıf öğrencisi Talut Kerem Cengiz kazanarak Çocuk Meclisi’nin yeni başkanı seçildi.

Başkan Altay'a teşekkür etti
Seçimi kazandıktan sonra bir konuşma yapan Cengiz, çok mutlu olduğunu belirterek, “Üyelerimizin oylarıyla tam bir demokrasi içerisinde seçimi kazandık. Meclisi elimden geldiği kadar iyi yönetmeye çalışacağım. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu noktada hiçbir üyemizin şüphesi olmasın” dedi. Cengiz öğrencilere böyle bir imkan sağladığı için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a da teşekkür etti.
 
Filistin’de yaşananlar konusuna da değinen Cengiz, “Filistin’de olanlar savaş değil, katliamdır. Filistinlilere zulüm yapıyorlar. Okul ve hastane gibi yerlerin bombalanması normal şeyler değil, orada canlar var. Bu noktada vatandaşlar olarak yapabileceğimiz en iyi şey İsrail ürünlerini boykot etmek ve bunun yayılmasını sağlamak” diye konuştu.

Çocuk Meclisi şehirde etkin rol alacak
İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Medeniyet Okulu Projesi kapsamında kurulan Konya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi; ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin şehir yönetimine katılımlarını sağlamayı, çocukların öz güvenini geliştirmeyi ve temsil kabiliyetlerini artırmayı amaçlıyor. 

Türk milletinin milli ve kültürel değerlerini, örf ve adetlerini kavramalarını sağlayacak etkinlikler yürüterek okullarda çevreye duyarlı, doğal varlıkları koruyan, bilinçli nesiller yetiştirilmesi de katkı sunan Çocuk Meclisi; şehrin sorunlarını ele alarak araştırmak ve elde edilen sonuçları Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve meclise sunmak amacıyla faaliyetlerine devam edecek.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English