Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

​KOMEK kursiyerlerine ebeveyn ve çocuk ilişkisi semineri

Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı Seydişehir Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri (ASEM) kursiyerlere daha kaliteli eğitim vermek için hizmet içi eğitim seminerlerine devam ediyor.

​KOMEK kursiyerlerine ebeveyn ve çocuk ilişkisi semineri
Seydişehir Belediyesi ve KOMEK tarafından verilen eğitim seminerine Komek yöneticileri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Komekte farklı branşlarda kurs alan kursiyerlere ebeveynlerin çocuklarına karşı olan sorumlulukları, çocukların ebeveynlere karşı olan sorumlulukları, Ebeveynlerin çocuklarını yetiştirirken doğru bildikleri yanlışları, davranış ve tutumları, çocukların meslek seçimi, çocukların sınavlardaki başarı durumları gibi konular hakkında bilgiler aktarıldı.

Ebeveynlerin çocuklarıyla etkili iletişim kurabilmenin yolunun onları dinlemek ve anlamaya çalışmaktan geçtiğini kaydeden Seydişehir Belediyesi Rehberlik Hizmet Koordinatörü Ayşenur Koç, “geçmişte yaşanan olayları sık sık gündeme getirmek, çocuklarla aranızdaki ilişkileri koparma derecesine getirebilir. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Sürekli yaşanan olayları göz önüne getirmeyin. Yaşadığımız zamana bakıp sözlerinizle, çocukları suçlama ve emir verme, fikirlerine değer vermeme doğru davranışlar değildir. Her olaydan olumsuzluk çıkarmayın. Senin için şunları yaptım diyerek değil, hep birlikte fedakarlık yaparak çocuklarımızı eğitebiliriz. Çocuklarımız doğduğu andan itibaren bizim yanımızda iyiyi de öğretebiliriz, kötüyü de öğretebiliriz. Çocuklarınızı şekillendirmek sizin elinizde” ifadelerini kullandı. 

Psikolog Hasibe Öşekçi, “ Çocukları üzerinde titiz davranan ve onların her hareket ve davranışlarını inceleyen korumacı anne ve babaların çocukları sürekli birilerinin kendilerini korumasına ihtiyaç duyuyor. Annem ve babam olsun gibi. Anne ve babalar çocuklarından daha çok kaygılı ve korku psikolojisi ile onları gözetme, izleme gibi durumlarda kendilerini rahat hissediyorlar. Bunun sonunda ise çok korumacı anne ve babaların çocukları birileri sürekli beni kontrol etsin istiyorlar. Aileler çevreye güvenmediği için sürekli kontrol etmek istiyorlar. Ama bu da çocuklara kendilerine güvenme noktasında olumsuzluklar yaşatabiliyor. Tabi ki aileleri olarak koruyacağız ama bunları yaparken çocuklarımızın kendilerine güven duymaları konusunda yardımcı olacak davranış ve hareketler içerisinde bulunarak yapacağız” şeklinde konuştu. 

Biz çocuklarımızı anlatırken, konuşurken önce kendimizle konuşmamız gerekiyor, kendi iç dünyamızla konuşmamız gerekiyor diyen Seydişehir Belediyesi Kültür  ve Sosyal İşler Müdürü Aziz Karakuş, “aile bir ağaç ise onun beslendiği ortamlar da çok önem taşımaktadır. Diğer çocuklar beni ilgilendirmiyor diyemeyiz. Çünkü kızımız veya oğlumuz beni ilgilendirmez dediğimiz kişiyle evlenebiliyor, damadınız veya kızınız olabiliyor, hayatlarını birleştirebiliyor. İster istemez sizi ilgilendiriyor, yani toplumsal bir birliktelik oluyor. Her koyun kendi bacağından asılır demiyoruz. Rehberlik mükellefiyeti bize aittir. Ben çocuğumu özel okula gönderiyorum. Harçlığını eksik etmiyorum böyle diyerek sorumluluk duygunuz bitiyor mu? Çocuklarımızın bize dertlerini anlatabilmeleri ve bizim onları anlayabilmemiz için iyi bir dinleyici olmamız gerekiyor. Dinleyip anladıktan sonra birlikte çözüm yolları arayarak sorunların çözümünde hep birlikte karar vermeliyiz. Bunu başardığımız zaman kendine güvenen, başarılı ve ahlaklı bireyler yetiştirmiş oluruz. ” şeklinde konuştu.

Seydişehir KOMEK Müdürü Şerife Ertürk ve kursiyerler Seydişehir Belediyesi Rehberlik Hizmet Koordinatörü Ayşenur Koç’a, Psikolog Hasibe Öşekçi’ye, Seydişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aziz Karakuş’ a çocukların eğitimleri ve davranışları konusunda vermiş oldukları bilgilerden dolayı teşekkür ettiler.

Seydişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aziz Karakuş, Seydişehir KOMEK Müdürü Şerife Ertürk’e ve kursiyerlerine duyarlılıklarından ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 4
  • 2
  • 1
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English