Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsrail saldırılarında 3 kızını kaybeden Filistinli doktorun hukuk mücadelesi sürüyor

Filistinli doktor İzzeddin Ebu Ayş: "Kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum. Çocuklarım kurban edildi ama ben onları hayatta tutacağım. Bir daha öldürülmelerini kabul etmeyeceğim. Hakimler adaletin gereğini yapmalı"

Anadolu Ajansı haberine göre;

GAZZE (AA) - İsrail'in 2009'da Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sırasında 3 kızını kaybeden Filistinli doktor İzzeddin Ebu Ayş'ın Tel Aviv yönetimine karşı açtığı davanın duruşması İsrail Yüksek Mahkemesinde görüldü.


Mahkeme heyetinin, dava dosyasını incelediği ancak kararın açıklanmadığı belirtildi.


Filistinli doktor Ebu Ayş, İsrail tanklarının 16 Ocak 2009'da Gazze'deki Cebaliye Mülteci Kampı'nda bulunan evlerine açtığı ateş sonucu Beysan (21), Meyar (15) ve Ayet (13) adındaki 3 kızının ölümü nedeniyle "İsrail'in suçunu itiraf etmesini, resmi olarak özür dilemesini ve tazminat ödemesini" talep ediyor.


Dava ilk olarak 14 Mart 2017'de ülkenin güneyindeki Beer Şeva (Biru's-Seba) kentinde bulunan Merkez Mahkemesinde görülmüş ancak mahkeme tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine Ebu Ayş, İsrail Yüksek Mahkemesine başvurmuş ancak bu sefer de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dava ertelenmişti.


- "Kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum"


Bugün İsrail Yüksek Mahkemesinde görülen duruşmaya katılan Ebu Ayş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum." dedi.


Kızlarının odasının fotoğrafını gösteren Ebu Ayş, "Burası evimin çocuk odası. Savaş sırasında kızım elektrik olmadığı için mumla ders çalışıyordu. Bu, iddialara karşı cevaptır." ifadelerini kullandı.


Ebu Ayş, kızlarının iyi bir insan olmak üzere eğitim aldığını dile getirerek, "Bir hedefleri vardı. Amaçları başarılı olmak, öğrenmek ve insani bir görev üstlenmekti." şeklinde konuştu.


Çocuklarının hakkını aramaya ve onların hatırasına sahip çıkmaya çalıştığını vurgulayan Ebu Ayş, "Çocuklarım kurban edildi ama ben onları hayatta tutacağım. Bir daha öldürülmelerini kabul etmeyeceğim. Hakimler adaletin gereğini yapmalı." diye konuştu.


- İsrail'in Dökme Kurşun Operasyonu


İsrail, Gazze Şeridi'ne 27 Aralık 2008'de başlattığı ve 18 Ocak 2009'da sonlanan saldırılarına "Dökme Kurşun Operasyonu" ismini vermiş, İzzeddin el-Kassam Tugayları ise bu operasyonu hakla batılın mücadelesi olarak gördüğü için "Furkan Savaşı" olarak adlandırmıştı.


İsrail'in, saldırılarda uluslararası toplumun da tepkisini çeken fosfor bombası ve seyreltilmiş uranyum gibi konvansiyonel olmayan silahlar kullandığı hayatını kaybedenler üzerinde yapılan incelemeler sonucu bazı Avrupa merkezli kurumlar tarafından belgelenmişti.


Yine bazı Batılı kuruluşlar, 1436 Filistinlinin öldüğü, 5 bin 400'ünün yaralandığı söz konusu saldırılarda İsrail'in yaklaşık 1000 ton patlayıcı kullandığını açıklamıştı. Ayrıca Gazze Şeridi'nde 4 bin 100'den fazla evin kullanılamaz hale geldiği, 17 bin evin ise hasar gördüğü belirtilmişti.


Saldırılar, 21 günün ardından İsrail'in tek taraflı ateşkes ilan etmesi sonrasında, Hamas'ın İsrail askerlerinin çekilmesi için bir haftalık ateşkes ilan etmesiyle sona ermişti.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English