Son Dakika Haberler

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, 5 Temmuz’da başlayan ve 16 Temmuz saat 17.00’ye kadar sürecek olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tercih dönemi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada her geçen gün eğitim kalitesini artıran İmam Hatip Liselerine bu senede teveccühün artarak devam ettiğini müşahede ettiklerini, tercih döneminin ilk haftasında İmam Hatip Liselerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını aktardı.

İmam Hatip liselerine talep artıyor
Öksüz sözlerini şöyle sürdürdü:"Türkiye geneline bakıldığında bu  yıl yapılan LGS'de İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencilerimizin göstermiş olduğu yüksek başarı da bu gerçeği gözler önüne sermektedir. İmam Hatip’te aldıkları eğitimin kalitesini sınavlara yansıtan öğrencilerimiz aldıkları puanlarla bizleri bir kez daha onurlandırmıştır. LGS' de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi olan Trabzon Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Furkan Şafak, Siirt Kurtalan Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Dilyar Safo, Van Özalp Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hakan Şakar İHO'lar adına güzel bir başarı örneği göstermişlerdir. Ayrıca binlerce İmam Hatip öğrencimiz de  LGS’de yüz binlerce öğrenciyi geride bırakarak  yüzde 1’lik dilimde yer almıştır. Dereceye giren öğrencilerimizi , onların  şahsında tüm İHO öğrencilerimizi ve tabi ki LGS'de emek veren ortaokul öğrencilerimizin tamamını gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum. İHO'ların göstermiş olduğu üstün başarının İHL'lerde de artarak devam edeceğine yürekten inanıyor, bu manada tüm ortaokul mezunu öğrencilerimizi, hem dini hem de fenni ilimlerin bir arada yer aldığı bir müfredat içeriğine sahip olan İmam Hatip Liselerimize beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Tüm öğrenci ve velilerimize çağrımız, İmam Hatip Liselerini ilk tercihleri arasında değerlendirmeleridir. 
Zira İmam Hatip Okulları ; milli ve manevi değerlerine bağlı, belirli bir hedefi olan, hem beşeri bilimlerde, hem de fen ve sosyal bilimlerin de kendini yetiştirmiş, vatanına milletine faydalı, okuyan, araştıran, düşünen ,doğruyu ve güzeli konuşan ,ahlaklı ve adaletli  aktif gençler yetiştirmeyi ilke edinmesiyle milletimizin teveccühünü ve güvenini kazanmıştır.

İMAM HATİP LİSELERİNİN PROGRAM ÇEŞİTLİLİĞİ
İmam Hatip Liselerinin dil ağırlıklı proje okulların yanı sıra fen ve sosyal ağırlıklı proje okulları ile de eğitim çeşitliliğinin arttığına  ve İmam Hatipli gençlerin zirveleri zorladığına vurgu yapan Öksüz: “Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrencilerimizin ilgi, istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmelerine imkan sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı  tarafından “2023 Vizyon Belgesi” kapsamında desteklenen “Program Çeşitliliği”ne  gidilmiştir. İmam Hatip okullarımızda  2014 yılından  beri uygulanan program çeşitliliği bugün yaklaşık 400 okulumuzda mevcuttur. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Anadolu İmam Hatip Liselerinde Program Çeşitliliği” kitapçığı ile okullarımızın genel yapısı, amaçları, uygulama esasları, farklı yönleri ve eğitim müfredatları tanıtılmakta, bu müfredatın diğer program/proje okullarıyla karşılaştırmaları, okullarımızda öğrenci ve öğretmenlere sunulan imkânlar ve okullarımızın başarıları kısaca anlatılmaktadır.”

Proje ile ilgili detaylara ve kitapçığa okullardan ve https://dogm.meb.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini ifade eden Öksüz: “Geleceğimizin imarı ve garantisi için her yönden iyi yetişmiş İmam Hatiplilere ihtiyaç var. Son yıllarda gençliğimizin, uyuşturucu, sigara, alkol ile tanışma yaşına baktığımızda bu okullar çok daha önemli bir misyon eda ediyorlar. İslam dininin temel iki kaynağı olan Kur’an ve sünneti referans alan bir din eğitim öğretimi veren bu okullar aynı zamanda çocukları kötü alışkanlıklardan alıkoymak için bir set görevi görüyor. Bu manada gençlerimizin ahlâki eğitimine önem vermemiz gerekiyor. Bunu yapacak okullar da İmam Hatiplerdir” dedi.

Öksüz, İmam Hatip Okullarının temel gayesinin kişinin kendisi ve toplumu için bilgili, kültürlü, çalışkan, başarılı, kendine güvenen, insana değer veren, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan inançlı gençler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Tercihlerin zamanını geçirmeden yapılması gerektiğini hatırlatan Öksüz, tercih döneminin iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin ve tercihler için eğitimcilerden profesyonel yardım alınabileceğinin de altını çizdi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English