Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Duayen gazeteci İhsan Kayseri son yolculuğuna uğurlandı

Konya basınında bir yıldız daha kaydı. Konya’nın ayaklı kütüphanesi olarak bilinen duayen gazeteci İhsan Kayseri, son yolculuğuna uğurlandı.

Duayen gazeteci İhsan Kayseri son yolculuğuna uğurlandı
Uzun bir süredir tedavi gören İhsan Kayseri, 74 yaşında hayata veda etti. Kayseri’nin vefat haberi başta sevenleri olmak üzere basın camiasını yasa boğdu.
İhsan Kayseri, Konya’nın en eski gazetecilerinden Tercüman ve Güneş Gazetelerinin büro şefliğini yapan daha sonra dönemin adıyla Doğan Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı'nda çalışan önemli bir değerdi.

Gazeteci-Yazar İhsan Kayseri’nin cenazesi Uluırmak mezarlığında kılındı. Cenaze namazına başta basın mensupları olmak üzere Meram belediye Başkanı Mustafa Kavuş, siyasiler ve çok sayıda seveni katıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından merhum İhsan kayseri, sevenlerinin omzunda Uluırmak Mezarlığında toprağa verildi.
 İhsan Kayseri kimdir?
Mehmet İhsan Kayseri Konya’nın Karatay İlçesinde 1 Ocak 1947’de dünyaya geldi. Yüksek tahsilini Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünde tamamladı. Okul yıllarında önce basketbol oynadı ardından bisiklet sporuna merak sarıp milli takıma kadar yükseldi. Genç yaşta milli takım kampında köprücük kemiği kırılınca aktif sporu hayatını bitirdi ve bisiklet sporculuğu sırasında yarış sonuçlarını bildirmekle başladığı gazetecilik hayatına ağırlık verdi.
Anadolu’da Hamle, Yeni Konya ve Yeni Meram’da gazetelerinde kazandığı tecrübenin ardından Milliyet, Tercüman, Akdeniz Haber Ajansı, Türk Haberler Ajansı, Güneş Gazetesi, Hürriyet Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı’nda muhabir, büro şefi ve müdürlük gibi çeşitli görevlerde bulundu.
Yaygın basın çalışmalarına ara verdiği dönemlerde de Konya Postası, Hakimiyet ve Yeni Konya’da görevler aldı. Emekli olduktan sonra ise Merhaba, Memleket ve Yenigün’de köşe yazarlığı yaptı.
Basketbol, bisiklet, futbol, halter, masa tenisi, güreş, yüzme ve su topu hakemliği yaptı, merkez hakem kurulu başkanlığı ve üyeliği gibi görevlerde bulundu; Voleybol ve Geleneksel Spor Dalları il temsilciliği yaptı. Sürekli basın kartı sahibi olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Kayseri Konya Gazeteciler Cemiyeti gibi meslekî derneklerin yanında sivil toplum faaliyetlerinde de aktif görevler aldı.2013 yılında Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Meslekte 50. Yıl Onur Ödülü ile onore edilen pek çok ödüle layık görüldü. 1967’de öğretmen Rahime hanımla evlenen İhsan Kayseri’nin Onur adında bir kızı ve Yusuf adında bir oğlu vardır.
Emekli olduktan sonra mezarlıklarda vefa programları düzenlemeye başladı.
Karaciğer ve beyin fonksiyonlarındaki bozulmalar sebebiyle son iki yılda sağlığını kaybeden İhsan Kayseri’nin yayınlanan kitapları ise şunlar:
*Atatürk ve Konya,
*Türk Medeniyet Tarihinde Ahilik,
*Doğumunun 120. Yılında Mehmet Muhlis Koner,
*Konyalı Duayen Siyasetçi Haydar Koyuncu,
*Konuşa Konuşa Avukat-Yazar M. Özgen Küçükkoner’in Hayatı ve Hatıraları,
*Konyalı Duayen Öğretmen Hüseyin Köroğlu,
*Konyalı ‘Arif ve Etik’ Bir Hoca Arif Etik,
*Konya’nın Gül Babası Avukat Mehmet Ali Apalı,
*Konyalı İlahiyatçı Ahmet Gürtaş,
*Milli Bisikletçi Süleyman Okur Zamana Karşı Yarışı, adlı kitapları onun dağarcığından süzülen eserleridir.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 4
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English