Son Dakika Haberler

Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, “Önümüzün kış olduğu dikkate alınırsa, sınıflardaki öğrenci sayısını azaltacak bir kısım tedbirlere ihtiyacımız olacaktır” dedi

Doğrul: Okullarda tedbirler artırılmalı
Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, 6 Eylül’de başlayan 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ardından pandeminin okullar üzerindeki seyriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Okulların açılmasıyla birlikte gerek eğitim çalışanlarında gerek öğrencilerde vaka sayılarının arttığına işaret eden Doğrul, bu konuda alınan önlemlerin yetersiz olduğuna dikkat çekti. Önümüzdeki kış döneminin sınıflar için büyük tehdit oluşturduğunu, eğitim konusunda farklı önlemlerin alınması gerektiğini dile getiren Doğrul, “Hem öğrencilerimiz hem de eğitim camiası çalışanları okulları özlemişti. Sürecin başlamasından hem öğrenciler hem de eğitimciler memnundur. Ancak bir kısım eksiklikler ivedi olarak düzeltilmelidir. Üç haftayı bulan yeni dönemde birçok sınıfımız eğitime ara vermiş, birçok öğretmenimiz de malum hastalığa yakalanmıştır. Ancak bu algoritma çok uygulanabilir görülmemektedir. Zira sınıflar karantina ya alınırken, öğretmenler ve aynı mekânları kullanan diğer sınıflar devam etmektedir. Bu durumda; temaslı durumundaki öğrenciler ve eğitim çalışanları günlük hayatlarına devam etmektedir. Bu da riski artırmaktadır. Şimdilik sadece sınıf kapatma şeklindeki bu uygulama, ilerleyen zamanlarda hastane yatışları veya vefatlar halinde çok daha tartışılacaktır. Bize göre doğru bir uygulama değildir. Bu haliyle gidilirse birkaç hafta içinde sistemde kilitlenmeler oluşacaktır” dedi.

HİJYEN SIKINTISI VAR
“Salgınla ilgili tedbirlerin alınması noktasında tüm okullarımızın aynı imkânlara sahip olmadığı açıktır” diyen Doğrul, bu nedenle tüm okulların, özellikle dezavantajlı okulların ekonomik olarak daha çok desteklenmesi gerektiğini söyledi. Bu kapsamda özellikle destek personeli konusundaki sıkıntının giderilmesi gerektiğini belirten Doğrul, şunları aktardı, “Pek çok okulumuzda hizmetli yoktur. İş-kur üzerinden çalıştırılan personel sayısı çok azdır. Konya'da İş-kur üzerinden çalıştırılan personel sayısı okul sayısının neredeyse üçte biri kadardır. Bu da okulların ekonomik yükünü artırmakta, hijyen sıkıntısı oluşturmaktadır. Bu konu ilimiz için ivedi olarak çözülmelidir.”

SINIFLAR AZALTILMALI
Karantina kapsamındaki sınıflarda derslerin online veya uzaktan mı yoksa hepsi birlikte mi yapılarak yürütüleceği konusunun netleştirilmesi gerektiğini ifade eden Doğrul, “Bu noktadaki kararsızlıklar ve soru işaretleri giderilmelidir. Okullarımızda sınıflarımız oldukça kalabalıktır. Önümüzün kış olduğu dikkate alınırsa, sınıflardaki öğrenci sayısını azaltacak bir kısım tedbirlere ihtiyacımız olacaktır. Bu konu üzerinde çalışılmalıdır. Öğretmenlerimizin bazı sınıfları karantina bazı sınıfları da yüz yüze eğitimde olunca, karantinadaki sınıflara online canlı ders anlatma ve takibinde yüz yüze eğitim sınıflarında derse girme ihtimali zorlaşacaktır. Zira her okulun teknik donanımı aynı anda birden fazla öğretmenin online ders anlatmasına imkan vermemektedir. Ayrıca unutulmamalıdır ki halen daha online ders için gerekli imkanlara sahip olmayan çok sayıda öğrencimiz ve aile vardır. Online ders yaygınlaştıkça bu durum daha çok dikkate alınmalıdır” diye konuştu. 

EĞİTİMCİLER AŞI KARŞITI DEĞİL!
Doğrul, eğitim camiası üzerinde aşı konusunda rencide edecek bir algı yürütüldüğünü söyledi. Bunun doğru olmadığını, eğitimcilerin aşı konusunda hassas davrandığını vurgulayan Doğrul, şöyle devam etti, “Ülkemizde hizmet veren kamu çalışanları veya diğer gruplar açısından en yüksek aşılanma oranında bulunan eğitimcilerin sanki aşı karşıtı gibi gösterilmesi ciddi bir haksızlıktır. Bu kapsamda yapılan uygulamalar durdurulmalı ve eğitimcilerin hak ettiği itibar iade edilmelidir. Aksi takdir de bu konu üzerinden başka tartışma alanları açılacak ve kutuplaşmalar oluşacaktır. Buna mahal vermemek gerekir. Zira aşılanma oranı çok daha düşük olan kesimler, öğrenci velilerinin aşılanma oranları gibi pek çok konu gündemi işgal edecektir.
Türk Eğitim-Sen olarak, süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz. Eğitimde sürekliliği esas alırken eğitim çalışanlarının haklarının korunmasına azami özen göstereceğiz. Ama her şeyden önce, öğrenci, veli ve eğitim çalışanlarının sağlıklarını önceleyeceğiz. Zira telafisi olan hususları bir şekilde telafi edebiliriz. Ancak telafisi mümkün olmayan hususları ancak gerçekleşmeden engelleyebiliriz. Bu nedenle gelişmeleri yakından takip ederek düşüncelerimizi kamuoyu ve yetkililerle paylaşmaya devam edeceğiz.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 3
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • E
    emrah
    3 yıl önce

    söyledikleri doğru yazacaklarımı zaten söylemiş konya meram ayse sönmez ilköğretim okulu tam bu anlatılanı yaşatıyor müdür iyi birine benziyor lakin okulu ikili eğitime geçirttirmiyor acıkacık söylüyor istemiyoruz diye neymiş okulun mevcudu azmış 700 den fazla öğrenci var sınıf mevcudu 34/38 arası yahu hastalık artmış karantinada sınıf var grip artmış kış geldi maske mesafe hijen anonsu yapılıyor dalga gecer gibi cocuklar içiçe başı boş ortada dolanan öğretmen kendinden bir haber özel okul sanıyorlar kendilerini tenefus araları uzun ders saatleri uzun öğle arası bir saate yakın özel okulda yemek veriyorlar bebeler içeriye terli grip sınıfta üşüyorlar camlar açık yahu erken okuldan çıkacagız diye ayıp ya artık yeter birileri sesimizi duysun veliler olarak bu okul ikili eğitime geçmeli yeter egitimden geçtik saglıkları için valilik meb il ilçe saglık yetkilileri lütfen şu yöneticileri okulun durumunu gösterin alın ikili egitime verimi çok olur lütfen önceden çok rahattık ikili egitimde gecti tam güne bebelerde bitti bizde lütfen

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • .
    3 yıl önce

    VELİ DOĞRUL MİLLETİ GÜLDÜRME SEN BENİ BİLİYORSUN :)

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • K
    Konya
    3 yıl önce

    Bilemedim adın soyadın yok mu? Senin

    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English