Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mirziyoyev ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu: (2)

"Savunma sanayinde bugün imzaları attık ve bu imzalarla birlikte de savunma sanayinde imkanlarımızı, imkanlarınızla paylaşmaya hazırız. Türkiye'nin bu alanda elde ettiği başarılar da ortadadır" "Ulaştırmadan enerjiye, sağlıktan eğitim ve kültüre kadar geniş bir alanda iş birliğimizi daha da geliştirmek konusunda mutabıkız" "Geçtiğimiz sene rekor kırarak 270 binden fazla Özbek kardeşimizi Türkiye'de misafir ettik. Bu hedefi 500 bine çıkarmamız mümkündür"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TAŞKENT (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Savunma sanayinde bugün imzaları attık ve bu imzalarla birlikte de savunma sanayinde imkanlarımızı, imkanlarınızla paylaşmaya hazırız. Türkiye'nin bu alanda elde ettiği başarılar da ortadadır." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kök Sarayı'nda anlaşmaların imza töreni sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.


Türk şirketlerinin Özbekistan'daki yatırımlarının 1,5 milyar dolara ulaştığını belirten Erdoğan, müteahhitlik firmalarının da Özbekistan'da bugüne kadar 5 milyar dolar değerinde 241 projeye başarıyla imza attığını söyledi.


Erdoğan, Türk şirketlerinin, Özbekistan'ın 2022-2026 kalkınma stratejilerine ulaşmasına katkı sağlamaya hazır olduğunu dile getirerek, "Yatırımcılarımıza duyduğu güvenden dolayı Sayın Cumhurbaşkanı'na bir kez daha şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum." dedi.


Turizm alanındaki işbirliğinin giderek güçlendiğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:


"Geçtiğimiz sene rekor kırarak 270 binden fazla Özbek kardeşimizi Türkiye'de misafir ettik. Bu hedefi 500 bine çıkarmamız mümkündür. Destinasyonlarımız güçlü, karşılıklı olarak teşviklerle inanıyorum ki paket turizminde ileri hedefleri yakalayabiliriz. Büyük potansiyele sahip olduğumuz bir diğer alan da hiç kuşkusuz savunma sanayidir. Savunma sanayinde nitekim bugün imzaları attık ve bu imzalarla birlikte de savunma sanayinde imkanlarımızı, imkanlarınızla paylaşmaya hazırız. Türkiye'nin bu alanda elde ettiği başarılar da ortadadır. Ulaştırmadan enerjiye, sağlıktan eğitim ve kültüre kadar geniş bir alanda iş birliğimizi daha da geliştirmek konusunda mutabıkız. Özellikle de Türk-Özbekistan Üniversitesi'nin kurulmasını karşılıklı olarak kardeşimle çok çok önemsiyoruz. Nitekim ilgili arkadaşlarımızı görevlendirdik. Yarın da şu andaki hazır üniversite binasını görecekler ve süratle adımları atacağız."


- "Bölgenin ve dünyanın gündemini meşgul eden konuları değerlendirdik"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürüttüğü projelerin tutarı 50 milyon dolara yaklaşan TİKA aracılığıyla Özbekistan'da kalkınma desteklerini sürdürmekte kararlı olduklarını ifade etti.


Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile imzaladıkları ortak bildirinin gelecek dönemde bir yol haritası teşkil edeceğinin altını çizen Erdoğan, "Bugün ayrıca Türk Devletleri Teşkilatımız başta olmak üzere, uluslararası platformlarda dayanışmamızı, bölgesel meselelerde yakın temasımızı sürdürmemiz noktasında irademizi teyit ettik. Bizim ortak yanlarımız çok, özellikle beslendiğimiz kaynaklar aynı" diye konuştu.


Erdoğan, bölgenin ve dünyanın gündemini meşgul eden konuları ve yaşanan gelişmeleri de aralarında değerlendirdiklerini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:


" 2020 senesinde Türk Dünyasının Kültür Başkenti olan kadim Hive şehrini yarın ziyaret edecek olmaktan büyük heyecan duyuyorum. Bildiğiniz gibi bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanı bir başka kadim şehrimiz Bursa'mızdadır. Müşterek medeniyetimizin göz bebeği olan bu kültür ve irfan merkezlerini büyük bir ailenin mensupları olarak yeniden bir araya getiriyor, aradaki mesafeleri kısaltıyoruz."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, şahsına ve beraberindeki heyete gösterilen sıcak misafirperverliğe teşekkür ederek, "Sayın Mirziyoyev nezdinde Özbekistan halkına ve makamlarına teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olması temenni ediyorum. Şimdiden ramazan ayının tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.


(Bitti)



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English