Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay: “KOMEK’te üretilen her üründe kadınların emeği var”

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde hizmet veren sanat ve tasarım atölyelerinde üretilen her üründe kadınların büyük emeği ve alın teri bulunuyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KOMEK bünyesinde faaliyet yürüten kooperatif ve atölyelerde tekstilden sanat tasarıma, oyuncaktan halı kilime, seramikten çiniye kadar birçok alanda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, “KOMEK’in bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm hanım kardeşlerimize teşekkür ed

Başkan Altay: “KOMEK’te üretilen her üründe kadınların emeği var”
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri (ASEM) bünyesinde eğitim alan kadın kursiyerler atölyelerde üretime ve istihdama katkıda bulunuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Atay, KOMEK ve ASEM’lerin Konya genelinde özellikle kadınlara yönelik hizmet veren şehrin önemli bir markası haline geldiğini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların sosyal hayatta daha fazla yer alabilmesi ve kendilerini her alanda geliştirebilmeleri için çalıştıklarını belirten Başkan Altay, KOMEK bünyesinde kurulan atölye ve kooperatiflerde tekstilden sanat tasarımına, oyuncaktan halı ve kilime, seramikten çiniye kadar her alanda kadınların emeği olduğunu söyledi.

“ANATOYA”, “ZENOBYA”, “ZEYBE” MARKALARINI OLUŞTURDUK
Başkan Altay, “KOMEK Kooperatifi ve atölyelerde eğitim alan hanım kardeşlerimizin emek ve gayretleriyle pelüş ve ahşap oyuncakta ‘Anatoya’, tekstilde ‘Zenobya’, çanta-aksesuar alanında da ‘Zeybe’ gibi markalar oluşturduk. Kadınlarımızın bu ürünlerin ulusal ve uluslararası piyasalarda internet üzerinden pazarlanarak tanınır hale gelmesine de katkısı oldu. KOMEK’in bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm hanım kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Kadınlarımızla birlikte çalışarak, üreterek, istihdam oluşturarak yarınlarımızı çok daha güzel hale getireceğiz inşallah.” dedi.

“KADINLAR KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMALI”
KOMEK Büyük Sinan Tasarım Merkezi’nden Arife Tuncel, “Komşum aracılığıyla KOMEK ile tanıştım. Hiçbir şey bilmeden geldim, sıfırdan başladım. Burada çok şey öğrendim. 4 yıldır KOMEK’te çalışıyorum. Hanımların boş durmaktansa hem evlerine katkıda bulunmak hem de harçlıklarını çıkarmak için KOMEK’e gelmelerini tavsiye ediyorum. Kadınlarımız çalışarak, üreterek kendi ayakları üzerinde durmalı.” ifadelerine yer verdi.

“KENDİMİ RAHAT VE HUZURLU HİSSEDİYORUM”
Bir başka KOMEK kursiyeri Ayşe İba ise, ailesine ve eşine destek olmak amacıyla KOMEK’e başladığını belirterek, “Bir mesleğim olsun istedim, çok da memnunum. Bize böyle bir imkan verdiği için Büyükşehir Belediyemizden ve başkanımızdan Allah razı olsun. Maddi ve manevi yönden çok faydasını görüyorum. Kendimi rahat ve huzurlu hissediyorum. Bütün kadınlara tavsiye ederim.” diye konuştu.

“KOMEK İYİ Kİ VAR”
KOMEK Saman Pazarı atölyesinden Makbule Topak, “İlk adımı burada attım, iyi ki de atmışım. Çok memnunum. Ayaklarımızın üzerinde durmamız gerekiyor. Bunun için de bu etkinliklerin daha da çoğalmasını istiyorum. Sosyal hayatımız değişiyor. Çevrem değişti. Evimize katkıda bulunuyoruz. Çok güzel bir duygu, KOMEK iyi ki var. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün kadınlarımıza gelmelerini tavsiye ediyorum. Evde oturmak artık yeterli değil.” ifadelerini kullandı.

“KADININ GÜCÜ HER YERDE”
Karakulak Oyuncak Atölyesinden Fatma Karagülle ise, “1 yıldır burada çalışıyorum. Hiç dikiş bilgim yoktu, bu atölyede dikiş öğrendim. Şu anda çocuklar için oyuncak dikiyoruz. Buradan kadınlara sesleniyorum; her kadının bir becerisi vardır. Bu beceriyi evde saklamayalım. Kendimizi gösterelim. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Kadının gücü her yerde.” dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 5
  • 4
  • 1
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Mustafa
    2 yıl önce

    Başkan kiralık ev sıkıntısı hat safhada Pınarbaşını oto konağı acil imara açın sanayi de çalışan Üniversitede okuyan yüzlerce kişi kiralık daire arıyor yok

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • V
    Vatandaş
    2 yıl önce

    Bu oyuncaklar ile büyük para kazanıyorlardır artık.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English