Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Özer: Öğretmenimizin yüzde 92'si ya en az 2 doz aşı olmuştur

Milli Eğitim Bakanı Özer, "Eğitim sistemimizdeki 1.2 milyon öğretmenimizin yüzde 92'si ya en az 2 doz aşı olmuştur veyahut da antikor oluşturmuştur. Şu anda okulları yüz yüze açık tutmadaki en büyük avantajımız öğretmenlerimizin bu durumudur." dedi.

Bakan Özer: Öğretmenimizin yüzde 92’si ya en az 2 doz aşı olmuştur
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ataşehir'deki Ahmet-Nezahat Keleşoğlu (ANK) Vakfı tarafından yaptırılan Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi'nin temel atma törenine katıldı.

Emlak Konut Ortaokul öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan Özer, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirerek, sohbet etti.

ANK Vakfı'nın Türkiye'nin her yerinde yaptığı eğitimle ilgili yatırımlar, öğrencilere sağladıkları burslar, kütüphaneler ile okulların çok değerli olduğunu dile getiren Özer, 6 Eylül'den itibaren 81 ilde yüz yüze eğitime geçildiğini söyledi.

Bakan Özer, tüm kademelerde haftada 5 gün eğitime devam edildiğini kaydederek, şöyle devam etti.

"Bugün itibariyle 1 doz aşısını olmuş olan öğretmenimiz yüzde 93, 2. doz aşısını olmuş öğretmen oranımız ise yüzde 87. Aşı olmamış ama bağışıklık kazanmış ve antikor oluşturmuş olan öğretmen oranımız ise yüzde 5. Eğitim sistemimizdeki 1.2 milyon öğretmenimizin yüzde 92'si ya en az 2 doz aşı olmuştur veyahut da antikor oluşturmuştur. Şu anda okulları yüz yüze açık tutmadaki en büyük avantajımız toplumun çok üzerinde aşılanma oranına sahip olan öğretmenlerimizin bu durumudur."

Öğrencilerin, okulların açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Özer, tüm önlemler alınarak yüz yüze eğitime devam etme kararlılığı içerisinde olduklarını bildirdi.

Özer, okul öncesinden ilkokula, ortaöğretimden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde çok ciddi yatırımlar yapıldığını, 2022 yılı bütçesinde en büyük payın yine Milli Eğitim Bakanlığına verildiğini ifade ederek, "Bu yatırımlarla tüm eğitim seviyelerindeki okullarımızdaki okullaşma oranları OECD ülkelerinin ortalamalarına yaklaşmaya başladı. 2000'li yıllarda ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 44 iken şu an itibariyle ortaöğretimdeki okullaşma oranımız yüzde 88'lere ulaştı. Aynı zamanda derslik başına düşen öğrenci sayısı veya öğretmen başına düşen öğrenci sayısını OECD ortalamasına yaklaştırmak için ciddi öğretmen alımı yapıldı bu dönem içerisinde. 2000'li yıllarda 500 bin öğretmen varken eğitim sistemi içerisinde bugün itibariyle 1,2 milyon öğretmen var. Şu andaki eğitim sistemimizin içerisindeki öğretmenlerimizin yüzde 73'ü yaklaşık son 20 yıl içerisinde eğitim sistemine dahil oldular."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise temeli atılan okulda yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve öğrenci yurtları gibi alanların da olacağını söyledi.

Okullar yapmaya devam ettiklerini kaydeden Yerlikaya, "Sayın Bakanımızdan onay aldık, 38 okulumuzda ihaleleri yapılan, çıkılanlar var, toplam 38. Dün de 67 okulun ihale onayını yine Bakanlığımıza arz eyledik, 48'ini de Kasım'ın 25'inde göndereceğiz. Sevincimiz anlatılmaz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Milli Eğitim Bakanımızın destekleriyle İstanbul'da gerçekten çok büyük gayretler gösteriyoruz." dedi.

Öte yandan projede temeli atılan 32 derslikli Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi'nin yanı sıra Nezahat Keleşoğlu Erkek Öğrenci Yurdu, Nezahat Keleşoğlu Kız Öğrenci Yurdu, Selçuk Ecza Spor Salonu ile ANK Vakfı Konferans Salonu'nun da yapılacağı öğrenildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 3
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • FK
    Filim kurulu
    3 yıl önce

    2 yetmez 3-4-5-6, çift kat maske, uzaylı elbisesi, siperlik, ve belki de bunlar kadar önemli dezenfektanı hele hiç eksik etmesin hatta gerekirse kalemin mürekkebi bittiğinde içine bir damla dahi olsa dezenfektan sıksın, Allah muhafaza bu hastalık havada karada denizde ve heryerde yaşıyor öldürücü , öldürmese bile insanlarda çok ağır etkiler bırakıyor, Çin deinsanları görmediniz mi yolda giderken pat düşüyor aman hastalığı hafife almayın bilakis çevremde vefat edenlerin hiçbirinde aşı yoktu hastalıga yakalanalara allah şifa versin doktorların verdiği o hapı sabah 8 akşam 8 olmak üzere günde 16 kere içmeyi ihmal etmesin

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English