Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Özer: Azerbaycan'a eğitim materyalleriyle ilgili her türlü desteği veririz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile bir araya geldi. Bakar Özer, yaptığı açıklamada, "Azerbaycan'a eğitim materyalleriyle ilgili her türlü desteği veririz" dedi.

Bakan Özer: Azerbaycan’a eğitim materyalleriyle ilgili her türlü desteği veririz
Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Tevfik İleri Salonu'nda Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüştü. Görüşmede, eğitim alanındaki iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Özer, iki ülke arasında eğitime yönelik iş birliklerinin kapsam ve nitelik bakımından zenginleştiğini belirterek, Türkiye Maarif Vakfı ile imzalanan iş birliği protokolü ve ortak bir üniversite kurma çalışmalarıyla Türkiye'nin yükseköğretim alanındaki müktesebatının aktarımı için bir kapı aralandığını ifade etti.

İş birlikleri arasında ayrı bir öneme sahip olan "Mesleki Eğitim Protokolü"nün yaşama geçirebilmesi için "Mesleki Eğitim Kurumu Yönetmeliği"nin bir an önce uygulamaya alınması gerektiğini bildiren Özer, aynı zamanda her iki ülkenin büyük emekleriyle onay aşamasına getirilen "Bakü Türk Eğitim Kurumları Yönetmeliğine" ilişkin prosedürlerin de en kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini anlattı.

"Öğretmenlerimizin katkı ve deneyimleriyle malzemelerimizi üretiyoruz"
Özer, iki ülke arasında kültürel bağların daha da güçlenmesi için Azerbaycanlı öğretmen ve öğrencilerin Çanakkale Şehitler Abidesi'ni ziyaretinden son derece mutlu olduklarını vurgulayarak, mayıs veya haziran ayında Türk öğrencileri de Azerbaycan'a uğurlayacaklarını duyurdu.

Okul öncesi eğitimin öncelik verdikleri alanlardan biri olduğunu ve farklı alanlardaki öğretim materyallerini Bakanlığın ürettiğini hatırlatan Özer, "Özel eğitim alanlarındaki materyalleri de biz üretiyoruz. Öğretmenlerimizin katkı ve deneyimleriyle malzemelerimizi üretiyoruz. Bu konuda Azerbaycan'a her türlü desteği veririz." açıklamasını yaptı.

"İş birliğini daha da geliştirmek istiyoruz"
Azerbaycan Eğitim Bakanı Amrullayev ise okul öncesi eğitimde yaşadıkları problemlere değinerek, iki ülke arasında eğitim alanındaki iş birliğini daha da geliştirmek ve Bakan Özer'i en kısa zamanda ülkesinde ağırlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English