Son Dakika Haberler

Akören Belediyesi,Eğitimci-Yazar Ömer Lütfi Ersöz’ün kaleme almış olduğu Akören’in kurucu Belediye Başkanı Topal Veyis’in (Veysel)hayatını anlatan çocuk kitabını belediyenin kültür yayını olarak yayımlayarak bir vefa örneği gösterdi.

Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan konuyla alakalı yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Konya’mızın Akviran köyünde (Akören İlçesinde) 1887 yılında doğup ilkokul sonrası başarılı olduğu için İstanbul’a seçilip götürülen eğitimini, hafızlığını tamamladıktan belli bir süre II. Abdülhamit Han’ın yakınında Saray da çalışmaya başlayan ve sonrasında memleketine dönerek güzel çalışmalar yapan Topal Veyis (Veysel)’in hayatını, vefamızın gereği olarak sizlere aktarmış bulunuyoruz. Eğitimci-Yazar Ömer Lütfi Ersöz hocamın yazdığı Topal Veyis (Veysel) çocuk kitabını Akören Belediyesi kültür yayını olarak, siz çok değerli hemşerilerimize, geleceğimizin teminatı yavrularımıza sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Öncelikle hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederiz.Osmanlı sarayında yetişip, hem dini ilimleri, hem de müspet bilimleri öğrenerek eğitimini tamamlayan, Merhum Topal Veyis (Veysel); yaptığı takdire şayan çalışmalarla köy konumundaki Akören’imizi Bucak konumuna getirip 04 Ağustos 1914 tarihinde Belediye Teşkilatını Kurarak akabinde Belediye Başkanı olmuştur. Altı yıl, çok başarılı bir şekilde Akören Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür.Kısa ve öz bir şekilde basımı gerçekleştirilen çocuk kitabı ile öncelikle geçmişimizle geleceğimizi başarılı bir şekilde buluşturup okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlamış bulunuyoruz. Geçmişte imkanların çok az olduğu dönemlerde nasıl ki büyüklerimiz çok başarılı olmuşlarsa siz yavrularımızda gelecekte çok başarılı olabilirsiniz mesajını vererek onlara yol göstermeye gayret ediyoruz. Bu girişimlerin meyve vereceğine olan inancımız tamdır. Bu günlerde ekeceğimiz tohumların yarınlarda yeşereceği, meyve vereceği konusunda hiç şüphemiz yoktur. 

Eğitimci-Yazar Ömer Lütfi ERSÖZ hocamın Topal Veyis (Veysel) çocuk kitabı dışında yetişkinlere yönelik de yayınlanmış olan bir birinden değerli eserleri vardır. Bu eserlerinin isimleri;

Damıtılmış Damlalar, Muhammedül Emin Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizin Hayatı , Âyetlerin Işığında Peygamber Kıssaları ve Helâk Olan Kavimler, Görünmeyen İki Düşman Biri Nefsin Biri Şeytan ile Sünnet Düşmanlığının Sebepleri’dir.

Akören’imizin, Konya’mızın, Türkiye’mizin geleceğinde bugünün gençlerinin çok başarılı olacağına gönülden inanıyorum. Başta Eğitimci-Yazar Ömer Lütfi ERSÖZ hocam olmak üzere, emeği geçenlere gönülden teşekkürler ederim."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 0
  • 4
  • 3
  • 1
  • 4
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English